A partir de l'1 de juliol, Susana Gracia serà la nova directora de la presó de Lledoners, centre on els presos polítics han passat part de la presó preventiva, en substitució de Paula Montero. Actualment, Gracia és la subdirectora de tractament, i s'encarrega d'encapçalar la coordinació dels programes de rehabilitació del mateix centre penitenciari.

A més, Gracia compta amb una gran trajectòria dins de centres penitenciaris que es va iniciar l'any 1989. durant aquest temps, també va ser cap de programes d’Educació social al Centre Penitenciari Quatre Camins entre el 2015 i el 2017 i és llicenciada en Geografia i Història i Diplomada en Educació Social.

Paula Montero, qui serà la directora fins el pròxim dilluns 1 de juliol, ha estat la directora de Lledoners durant els últims tres anys, tot i que va assumir el lideratge del centre amb un compromís inicial de només dos. L'objectiu de la seva direcció ha estat la consolidació d'un model de participació i de resolució alternativa de conflictes.

Ara, amb aquest objectiu complert, s'incorpora als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l'Execució Penal d'Adults i consolidar la recent reestructuració de la Direcció General dels Serveis Penitenciaris.

Psicòloga de formació i en contacte amb l’àmbit penitenciari des del 1987, abans d’estar al capdavant del centre penitenciari del Bages, Montero havia ocupat altres càrrecs de responsabilitat. Destaquen la Subdirecció de Programes de Rehabilitació i Sanitat, la coordinació de les oficines d’atenció a les víctimes del delicte o els Serveis Socials Penitenciaris de Barcelona, entre d’altres.