La direcció de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, de Badalona, ha barrat el pas a l'exèrcit espanyol, efectius dels qual anaven a desinfectar diverses zones de l'hospital. Així ho ha avançat Nació Digital i han confirmat fonts de Can Ruti a ElNacional.cat

Segons l'Ajuntament de Badalona, no s'ha donat cap ordre per anar a netejar res a can Ruti. La UME havia anat aquest matí a netejar parades d'autobús i zones annexes. "En cap moment anaven amb la intenció d'entrar", diu un portaveu del consistori que assegura que el mateix hospital ha demanat la neteja del vestíbul i els accessoss i que l'exèrcit té previst tornar-hi per desinfectar-los.

L'UME, que aquesta setmana és a Badalona desinfectant diversos equipaments després que ho hagi demanat l'alcalde Àlex Pastor, aquest matí s'ha presentat a Can Ruti. Un cop a l'hospital, han preguntat si podien entrar a netejar diverses zones del centre, però la direcció de l'hospital ha dit que estava tot net i que no calia. "S'hi han ofert i els he dit que no", diuen fonts de l'hospital.

Des d'aquest dimecres la Unitat Militar d'Emergències (UME) ha començat tasques de desinfecció en espais públics i equipaments de Badalona, on per l'afluència de gent es considera que hi ha un alt risc de contagi. Els treballs s'han iniciat aquest migdia en algunes residències de gent gran i centres de salut i a la tarda s'han traslladat al mercat municipal i el centre cívic de La Salut. L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, s'ha mostrat positivament sorprès per "l'agilitat i celeritat" dels efectius militars, que en poc menys d'una hora han netejat aquest dimecres el centre cívic i el mercat de La Salut. Pastor afirma que la feina "ja comença a notar-se" i dona la benvinguda a tota iniciativa que serveixi per "preservar la seguretat i salut" de la ciutat.

A més de residències, centres sanitaris i mercats, l'UME actuarà també en edificis municipals, residències per a discapacitats, parades de metro, les parades d'autobús més concorregudes o els punts on els treballadors socials reparteixen aquests dies les targetes moneder de les beques menjador.

Abans de marxar de Badalona, ha detallat l'alcalde, els militars donaran "instruccions" als serveis municipals per poder fer neteges preventives mentre duri l'estat d'alarma, de manera que el mateix Ajuntament pugui assumir un tipus de neteja més "especialitzada" per fer front a l'actual situació de crisi, a diferència del que es fa habitualment.

La decisió d'iniciar aquests treballs es va adoptar dimarts al matí durant una reunió dels membres de la unitat de reconeixement de l'UME amb l'alcalde de Badalona, on també es van determinar els espais de la ciutat en els quals era prioritari portar a terme els treballs de neteja.

L'UME arriba a Badalona després de passar la setmana passada pel port de Barcelona i l'aeroport del Prat. Aquest dimecres, els combois també han arribat a l'Hospitalet de Llobregat i a la Pobla de Segur (Pallars Jussà).