SOS Racisme ha llançat una campanya de sensibilització per denunciar la situació de racisme que pateixen moltes persones al país. La campanya parteix d’una gravació amb càmera oculta que capta reaccions reals de persones anònimes davant un fet racista.

El vídeo comença amb les imatges d’una paradeta de Barcelona on s’anuncia el sorteig d’unes nits en un hotel i quan s’acosta una noia amb vestimenta àrab demana poder-hi participar però quan vol apuntar-s’hi la promotora del concurs li respon que no queden butlletes i que està pensat “per un altre tipus de públic, per gent d’aquí, gent normal que va a aquests llocs”.

L’escena recull una situació racista recreada per dues actrius. L'enregistrament es va realitzar el passat 14 de febrer i hi van participar 40 persones anònimes en 23 escenes. Tot i que hi ha ciutadans que mostren el seu rebuig a l'actitud de la promotora i decideixen no participar en aquest concurs, altres mostren la seva indiferència o inclús hi estan a favor.

Segons SOS Racisme, aquest vídeo forma part d'una campanya que anirà llançant “nous productes” al llarg de l'any contra l'objectiu d'”apel·lar a la responsabilitat directa de la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra social”. 

El vídeo, que en la seva versió curta es projecta a les sales de cinema de Cinesa, està disponible en diferents idiomes per a la seva visualització i difusió a la pàgina web de SOS Racisme i al seu canal Youtube i anirà acompanyat d'una campanya en xarxes Socials en les quals sota les etiquetes #esRacismo #Arrazakeriada #aixòésracisme s’intentarà fomentar el debat amb la ciutadania sobre el racisme “més subtil i quotidià”, segons destaca l’ONG.