El Sindicat de Llogaters vol desmuntar, a partir d'una campanya titulada "Habitatge sense excuses", els arguments dels que justifiquen l'actual bombolla del lloguer.

L'organització ha denunciat els arguments "promoguts per experts immobiliaris i alguns mitjans" que afirmen que "els preus pugen perquè hi ha poca oferta i molta demanda o que no tothom pot viure al centre de la ciutat" i que, segons la seva opinió, són falsos.

El sindicat ha denunciat que "aquestes excuses amaguen les veritables causes de l'actual bombolla: el mercat immobiliari dels fons voltor que pugen intencionadament els preus i rendistes especuladors que aprofiten aquesta tendència inflacionista per enriquir-se encara més a costa d'una necessitat fonamental dels veïns".

"Cal desmuntar aquest argumentari i donar poder a la ciutadania a unir-se per defensar el dret a l'habitatge, que actualment està supeditat als interessos econòmics dels propietaris", han defensat des de l'entitat.

Aquesta campanya se suma a altres del sindicat com 'Ens quedem', una "estratègia de desobediència pacífica que busca generar una negociació entre la propietat i el llogater on es trenqui amb la relació de poder jeràrquica que no empara l'inquilí".

El Sindicat de Llogaters va néixer el 2017, té actualment 1.500 unitats familiars afiliades i compta amb vuit seccions repartides a tot Catalunya: Barcelona, Girona, la zona del Penedès, l'Hospitalet, Terrassa, Badalona, Rubí i Sant Cugat.