El grup de periodistes Ramon Barnils posa en marxa una campanya per ajudar a finançar la defensa del periodista Jordi Borràs que el dilluns 16 de juliol va patir una agressió quan tornava de cobrir un acte. Això va passar al centre de Barcelona, quan una persona (posteriorment identificada com a inspector de la policia espanyola), va increpar-lo i colpejar-lo mentre cridava ‘Viva España’ i ‘Viva Franco’. 

Després de fer una primera estimació, les despeses de la seva defensa ascendeixen als 12.000 euros, és per això que s'ha engegat aquesta campanya per ajudar-lo a recaptar fons per entomar aquest procés judicial. Els 12.000 euros deriven del cost de la fase d'instrucció, de la fase intermitja, del judici oral, del peritatge i de la intervenció de diversos professionals a més dels impostos i de les despeses estrictes de la campanya de microfinançament.

Davant d'aquesta agressió al fotoperiodista, des del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Irídia, l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la SICOM, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i Òmnium Cultural, entre moltes altres entitats, han volgut mostrar el seu suport a Borràs a través d'un comunicat. 

Per la seva banda, el mateix Jordi Borràs ha agraït la iniciativa en una piulada.