El Camp de Tarragona ha entrat en un risc de rebrot alt després de dos dies de fort increment de contagis concentrats a les àrees bàsiques de salut (ABS) de Reus. Concretament, la taxa de risc es troba en 105,28, la més alta des del 6 d'abril, últim dia en què es va situar per sobre dels 100.

Investigadors del Biocomsc, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han advertit també que la regió sanitària "entra al vermell" i demanen "màxima precaució a la zona". Fonts de Salut han indicat a l'ACN que estan analitzant les dades de Reus davant l'augment de casos de les últimes hores.

Des del grup de recerca recomanen complir totes les mesures de prevenció: "mascareta, mans, distància, grups reduïts i trobades amb grups diferents no consecutives".

Segons les últimes dades, aquesta regió va detectar fins a 74 casos en un sol dia el passat divendres, una xifra que no es veia des del 15 d'abril, en què se'n van detectar 90. La incidència setmanal acumulada creix a la majoria d'ABS, amb Reus al capdavant i amb afectació a municipis com el Vendrell, Calafell o el Morell. Altres municipis de la regió com Constantí o Salou registren una incidència decreixent.