El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat en una entrevista a TV3 que hi haurà les "màximes conseqüències i màxima contundència" si es conclou que el centre conegut com a Pare Manyanet (Barcelona) no va actuar correctament en el cas de l'alumna que es va suïcidar. La família de la jove ha denunciat que havia alertat l'escola sobre l'assetjament que rebia la noia. Tant Educació, com els Mossos com el Síndic han obert investigacions i el conseller ha confirmat que no descarten cap mena d'actuació si es confirma mala praxi. 

La conselleria treballava per impedir i detectar els casos d'assetjament escolar. Cambray ha reconegut que hi ha "situacions de violència a les nostres escoles". Davant d'aquests casos el conseller ha remarcat que la detecció precoç és fonamental per revertir la situació. 

Per treballar contra les violències a les aules s'ha posat en marxa Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) i l'aplicació mòbil UsApp. Cambray ha anunciat que l'USAV ha rebut 230 denúncies en dos mesos.

Gratuïtat i ràtios

El conseller d'Educació ha confirmat que "l'acord de Govern és acabar la legislatura havent assolit la gratuïtat de l'ensenyament de 0 a 3 anys. Aquesta gratuïtat serà progressiva i començarem amb P2". Cambray ha valorat aquesta mesura com un pas més cap a l'equitat en l'ensenyament. 

El nou conseller també ha aprofitat per parlar de la situació de les ràtios, en especial en aquesta franja d'infants més petits. "El curs vinent tenim 3.200 infants menys a P3, però no reduirem l'oferta de grups", ha explicat. Com que no es reduirà l'oferta, les ràtios de les aules seran inferiors, de "22 i 23 alumnes", segons Cambray.

Curs incert

El nou conseller s'ha tornat a topar amb els dubtes sobre els protocols sanitaris que es posaran en pràctica el curs vinent. Un cop més, Cambray ha remarcat que pedagògicament el Departament prefereix la retirada de les mascaretes, però que depèn i donarà suport a la decisió que prengui Salut

Tot i les incerteses que envolten el curs 2021-2022, Cambray ha obert la porta que els adolescents es puguin vacunar als centres educatius, si així es considera pertinent. 

 

Imatge: El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, durant una roda de premsa / ACN