El calendari escolar 2022-23 a Catalunya ja s'ha fet públic, marcant l'estructura del curs vinent per a totes les escoles i nivells d'educació. Ha estat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l'encarregat de fer-ho aquest dijous al matí i repassem tot el que cal saber per al pròxim curs: vacances, festius i un avançament del curs escolar al 5 de setembre, que continua sent controvertit. Ara, abans d'enviar als nostres fills i filles de colònies, cal tenir clar quan començaran les classes i com serà el calendari 2022-23.

Calendari escolar 2022-23: Quan comença el curs?

Finalment, i després d'una gran lluita per part del sector de l'educació, el Govern decidia avançar el curs escolar 2022-23 al 5 de setembre per a infantil i primària i al 7 de setembre per l'ESO, batxillerat i Formació Professional o FP, en comptes del 12 de setembre, com s'acostumava a fer, després de la Diada de l'11 de setembre. Només les escoles bressol mantenen aquesta data per començar el curs. Amb vagues encara convocades pels pròxims 25 de maig, 2 i 9 de juny, sembla que els docents no han pogut frenar la mesura, que ara s'ha convertit en una realitat oficial. Una altra de les novetats són les vacances, sobretot les de Nadal.

Vacances de Nadal 2022

Tot i que no es tracta d'una conseqüència de l'avançament del curs, les vacances de Nadal canvien enguany i començaran el 22 de desembre, que cau en dijous, i s'allargaran fins al 8 de gener, ambdós inclosos i aplicables a tots els centres, públics i privats o concertats.

Aquest any, el 25 de desembre, dia de Nadal, cau en diumenge i l'endemà, 26 de desembre, Sant Esteve, en dilluns. El dia d'Any Nou, 1 de gener de 2023, serà diumenge, per tant, no tindrem festiu. D'altra banda, el dia de Reis, el 6 de gener, cau en divendres, deixant els nens gaudir dels seus regals durant tot el cap de setmana fins a tornar a l'escola dilluns següent, dia 8 de gener.

Vacances de Setmana Santa 2023

Pel que fa a la Pasqua 2023, es faran vacances a Catalunya del 3 d'abril, dilluns, fins al següent, dia 10 d'abril, Dilluns de Pasqua, inclosos els dos. Serà gairebé una setmana abans que la Setmana Santa 2022 i el dia festiu Divendres Sant caurà el dia 7 d'abril de 2023.

D'altra banda, una de les novetats d'enguany és que els centres educatius guanyen un dia de lliure disposició, acumulant-ne 4, que hauran de distribuir entre els tres trimestres del curs escolar i que cada escola podrà decidir com utilitzar. Després de les vacances de Setmana Santa, però, no hi ha més festius contemplats més enllà del Dia del Treball, que cau dilluns 1 de maig, i s'haurà d'esperar al final del curs.

Final de curs, vacances d'estiu i ponts

De fet, serà el 22 de juny quan acabaran l'activitat lectiva d'educació infantil i primària, mentre l'ESO i batxillerat finalitzaran el dia 20 de juny. Dies després arribarà Sant Joan, que caurà dissabte 24 de juny, donant pas a l'esperat estiu, quan haurem de buscar de nou colònies i fer la preinscripció escolar, sempre pendents del número guanyador del sorteig de desempat. Durant l'estiu tindrem possibilitat de fer pont pel 15 d'agost, Dia de l'Assumpció, que serà dimarts, i la diada de l'11 de setembre caurà en dilluns, creant un pont de tres dies.

Per descarregar el PDF amb tota la informació, podeu fer clic aquí i tenir el calendari d'ElNacional.cat sempre a la mà.