El calendari laboral 2023 a Catalunya ja està perfilat! Ja tens ganes de planificar ponts, festius i vacances d'aquest nou any? Consulta cada mes quins festius toquen, quan és setmana santa, en què cau la Diada i les vacances de Nadal. Aquí estan tots els dies festius i ponts fixats en el calendari laboral 2023 a Catalunya.

🛍️ Botigues obertes a Barcelona 2023: quins diumenges i dies festius obren els comerços?
 

Tots els detalls del calendari laboral 2023 a Catalunya

A hores d'ara, ja estan definits quins són els principals dies festius del calendari laboral 2023 a Catalunya. Dels 14 dies festius habituals, un d'ells cau en diumenge, fet que suposa un dia menys de festa per a la majoria dels treballadors. Això vol dir que aquest any hi ha 13 dies festius i 53 diumenges de descans.

Consultant aquest llistat podeu començar a planejar i anticipar quines jornades de vacances podeu agafar per allargar els caps de setmana i planificar escapades durant els ponts. Respecte l'any passat, el calendari de 2023 no ha quedat gaire alterat.

Festius a Barcelona el 2023 i ponts del calendari laboral

La principal novetat és que la Diada de l'11 de setembre es torna a celebrar com a dia festiu, i és que el 2022 va caure en diumenge. Per contra, el primer dia de l'any, l'1 de gener de 2023, que sempre és un dia no laborable en el calendari oficial, aquest cop cau en diumenge. Vet aquí la llista completa de tots els dies festius a Barcelona 2023 i Catalunya per ordre i en quin dia de la setmana cauen:

 • 6 de gener, dia de Reis (divendres)
 • 7 d'abril, Divendres Sant (divendres)
 • 10 d'abril, Dilluns de Pasqua (dilluns)
 • 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors (dilluns)
 • 24 de juny, Sant Joan (dissabte)
 • 15 d'agost, L'Assumpció (dimarts)
 • 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya (dilluns)
 • 12 d'octubre, El Pilar (dijous)
 • 1 de novembre, Dia de Tots Sants (dimecres)
 • 6 de desembre, Dia de la Constitució (dimecres)
 • 8 de desembre, la Immaculada (divendres)
 • 25 de desembre, Nadal (dilluns)
 • 26 de desembre, Sant Esteve (dimarts)

Quan és Setmana Santa 2023?

D'aquesta manera, i com que el dia de Cap d'Any de 2023 cau en diumenge, el primer dia festiu oficial a Catalunya és l'1 de gener, dilluns, seguit del 6 de gener, que cau en divendres. Això significa que els treballadors poden gaudir d'un cap de setmana llarg per celebrar la Nit de Reis. A partir d'aquí, no hi ha cap festiu més fins al mes d'abril, quan se celebra la Setmana Santa 2023. En aquest cas, aquestes vacances sempre cauen en dies laborables. El 7 d'abril és festiu, amb motiu del Divendres Sant, de la mateixa manera que el dia 10 se celebra Dilluns de Pasqua. Pel que fa al maig, el mes s'estrena com és habitual amb un festiu, l'1 de maig, el Dia Internacional dels Treballadors. En aquesta ocasió també tenim un cap de setmana llarg, perquè el festiu cau en dilluns.

Quan cau la Diada 2023 i quins ponts hi ha a l'estiu?

Malauradament, Catalunya no gaudeix de més festius fins a l'estiu, amb motiu de Sant Joan, el 24 de juny, que cau en dissabte. A més a més, és festa laboral el dia de l'Assumpció, 15 d'agost, que aquest 2023 cau en dimarts. L'últim festiu de l'estiu és la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, que no cau en cap de setmana. Concretament, el fet que caigui en dilluns permetrà de nou allargar el cap de setmana i fer pont. El mes següent i com cada any, el 12 d'octubre és festiu a Catalunya. El mes següent, l'1 de novembre, Tots Sants, també és festiu, i cau en un dimecres.

Festius i pont per Nadal 2023

El mes de desembre, el dia de la Constitució i el dia de la Immaculada cauen en la mateixa setmana, el 6 (dimecres) i el 8 respectivament (divendres). Això obre una oportunitat als treballadors a demanar el dia 7 de vacances i fer un pont ben llarg. Afortunadament, Catalunya celebra les festes de Nadal de 2023 de seguit, i és que el 25 de desembre, Dia de Nadal, i el 26, Sant Esteve, cauen en dilluns i dimarts, respectivament. Això significa que s'ajuntaran amb el cap de setmana anterior i sumaran quatre dies de festa seguits per celebrar aquestes dates.