Es busquen voluntaris per la 10a edició del Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments. Aquest any, la iniciativa se celebrarà el proper 30 de novembre i 1 de desembre. És per aquest motiu que ja s'ha engegat la maquinària per captar els milers de voluntaris que han fet possible al llarg d'una dècada que aquest projecte es dugués a terme. En aquests 10 anys, més de 130 mil persones s’han sumat com a voluntàries i s’han recaptat més de 26 milions de quilos d’aliments. Els aliments que es requereixen per part de la iniciativa són de llarga durada: oli, llet i conserves (peix i verdures).

El repte que s'han marcat els organitzadors és arribar a les xifres rècord que es van aconseguir l'any passat, amb 4.700.000 quilos d'aliments recollits i 30.000 voluntaris mobilitzats. D'aconseguir-ho, seria "un gran èxit", segons el director de l'entitat, Lluís Fatjó-Vilas. La recaptació del 2017 equival a 8,4 milions d'euros, gràcies a 930.000 donacions de 5 quilos de mitjana, segons ha afegit Fatjó-Vilas.

Campanya per captar voluntaris

Per aconseguir l'objectiu de revalidar la xifra de voluntaris del darrer any, el Banc dels Aliments ha començat la campanya per captar aquests voluntaris. Sabine Hindersin, cap de la campanya, ha fet una crida a la participació defensant que és ''una festa de la solidaritat'' i destaca que hi ha gent que a principis d'any ja demanen com apuntar-se. Recorda que tan sols es demana una dedicació de 4 hores per ''formar part de la família del Gran Recapte''. Per col·laborar en el Gran Recapte hi ha dos tipus de voluntariats: els coordinadors, responsables d’organitzar el recapte d’aliments al punt de recollida i de gestionar l’activitat i l’equip de voluntaris; i els mateixos voluntaris, qui atenen el punt de recollida gestionant les donacions ciutadanes

gran recapte europa press

Europa Press

 

Amb el lema ''Ajudar és un instint natural'', el Banc dels Aliments recorda que aquesta tasca social permet subministrar aliments bàsics a més de 200.000 persones durant tres mesos. La presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brufau, confia que el moment polític ''molt delicat'' que s'està vivint no afecti la campanya, després que l'any passat els fes patir fins l'últim moment.

Nau de 6.000 metres quadrats a la Zona Franca

Per l'edició d'aquest any, el Banc dels Aliments compta amb un espai per poder dur a terme la classificació de tot allò recaptat. Serà una nau de 6.000 metres quadrats cedida pel Consorci de la Zona Franca. Brufau ha destacat que és un local ben localitzat, proper al transport públic i que per tant, encaren amb ''tranquil·litat'' aquest darrer tram de la campanya.

El director del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, ha recordat que l'entitat ha passat d'atendre 50.000 persones fa només 10 anys a la xifra actual, la qual supera la inicial en més del 200%. Per tant, tot i la recuperació econòmica, Farjó-Vilas destaca que continua vigent i afecta al 13,25% de la població. A més, un 4.3% pateix pobresa severa, cosa que afecta a 320.816 persones.