El conseller d'Interior, Miquel Buch ha dit avui que a "algú li va preocupar més" allò que havia escrit en la pancarta contra la presència del Rei a Barcelona durant els actes del 17-A que la "seguretat" de l'acte. Ha dit que el Govern "no qüestiona" la llibertat d'expressió i que la pancarta "no es pot prohibir"

Un grup d'independentistes va penjar ahir d'un edifici de la plaça Catalunya de Barcelona una pancarta de grans dimensions contra l'assistència del Rei als actes d'homenatge de les víctimes dels atemptats d'ara fa un any en la qual es podia llegir en anglès: "El Rei d'Espanya no és benvingut als països catalans".

La Delegació del Govern va demanar ahir informació als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Barcelona per determinar si la lona "dificultava la plena seguretat" de l'acte, ja que impedia el control de diversos finestrals amb vistes directes a la plaça Catalunya. En declaracions al programa Via Lliure d'estiu de RAC1, Buch ha considerat que a "algú li va preocupar més allò que havia escrit en la pancarta contra el Rei que la seguretat".

El titular d'Interior de la Generalitat ha explicat que van traslladar d'ofici a l'Ajuntament si la pancarta contra el Rei havia d'estar o no, encara que ha precisat que des del Govern "no es va qüestionar" la llibertat d'expressió.

Els Mossos han de tenir tota la informació

D'una altra banda, en matèria antiterrorista, Buch ha defensat que la policia autonòmica catalana ha de tenir accés a tota la informació, així com poder participar en tots els fòrums com a "membre de ple dret".

El conseller, en aquest sentit, confia que el "tarannà" del nou Govern de Pedro Sánchez sigui un "bon camí per solucionar" aquestes qüestions. 

Sobre el cervell dels atemptats del 17-A, l'imam de Ripoll, Es Satty, Buch afirma que Satty no era confident dels Mossos però sí, del CNI. "Els Mossos en coneixien els antecedents però no estaven relacionats amb el terrorisme", diu.