La Comissió Europa ha seleccionat aquest dimecres uns altres 20.006 joves europeus de 18 anys de tots els països de la UE, inclosos 1.821 joves espanyols, que podran viatjar gratis per Europa durant 30 dies com a màxim gràcies al programa 'DiscoverEU' a partir d'agost.

Els joves seleccionats podran viatjar durant un mes com a màxim, entre l'1 d'agost i el 31 de gener de 2020, i hauran de visitar almenys un Estat membre a la Unió Europea diferent del seu país de residència. Podran viatjar sols o en un grup com a màxim de cinc persones.

Com a principi general, cada participant es beneficiarà de 260 euros per finançar el seu bitllet per viatjar amb tren -en segona classe o tarifa econòmica--, encara que podria ser lleugerament superior en casos específics com els joves que viuen en regions remotes. Aquests i persones amb necessitats especials podrien poder viatjar de forma excepcional en autobús o vaixell, encara que com a norma general els viatges seran per tren.

La Comissió Europea ha aclarit que es contactarà amb els joves seleccionats per reservar els seus viatges i que aquests no han d'adquirir els bitllets pel seu compte, ja que aquests no seran reemborsats. S'encarregarà d'adquirir-los l'empresa externa que contracti per aquesta finalitat la mateixa Comissió Europea, que aclareix que les assegurances de viatge i l'allotjament les hauran de costejar per la seva part els joves.

Un total de 94.083 joves de tot Europa, inclosos 6.733 espanyols, han participat en aquesta tercera convocatòria del programa i s'oferiran unes altres 20.000 places, abans que acabi l'any. Uns 30.000 joves de tota la UE, inclosos 1.684 espanyoles, s'han beneficiat del programa en les dues rondes anteriors. Els joves s'han seleccionat en funció de la població de cada Estat membre.

"Un nombre creixent de joves exploren la riquesa de la nostra història i cultura, fan noves amistats més enllà de les fronteres, guanyen independència i confiança en ells, comparteixen experiències i emocions i al final, aprenen a conèixer-se ells mateixos", ha celebrat el comissari europeu d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, recordant que uns 50.000 joves s'han beneficiat fins ara gràcies al programa, al qual s'han presentat 275.000 en el que va d'any.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat