El festiu de la Mercè el 24 de setembre ha estat traslladat aquest 2022 a dilluns 26 de setembre a Barcelona per poder ajustar el calendari laboral i escolar d'enguany. Aquestes són les botigues obertes, centres comercials i supermercats oberts el 26 de setembre després de la Mercè. El canvi de festiu de dissabte 24 de setembre a dilluns 26 de setembre ha suposat un pont amb festa a Barcelona i altres municipis pel dilluns.

Els qui no han marxat de viatge o escapada aprofitant les curtes vacances -si la conciliació entre municipis ho permet-, trobem el dia perfecte per anar a fer un tomb per les botigues i centres comercials oberts, així com fer la compra general -o algun imprevist que ha faltat a última hora. Aquí podeu consultar si podreu fer aquest pla que teníeu pensat o on el podreu fer sense trobar-vos de cara amb la porta tancada. 

Centres comercials i botigues obertes el 26 de setembre i horarios

El carrer Pelai, Portal de l'Àngel i Plaça Catalunya, amb botigues com Primark, Zara, Stradivarius, HyM, es poden acollir al festiu d'aquest dilluns i dissabte 24 de setembre per la Mercè 2022, encara que serà cada empresa qui decideixi si obrirà o no amb aquestes condicions. D'altra banda, els centres comercials de Barcelona tenen un criteri ja establert des de principis d'any, quan van decidir quins festius estarien oberts i quins no.

L'Illa Diagonal

El centre comercial de l'avinguda Diagonal de Barcelona obre diversos dies festius, com ara dilluns 6 de juny, segona Pasqua, dilluns 15 d'agost, Dia de l'Assumpció, i dilluns 26 de setembre -amb un horari de 9.30 h a 21.30 h-, dia festiu a Barcelona per la Mercè, encara que dissabte dia 24 de setembre roman tancat per la mateixa festivitat.

Arenas Plaça Espanya

D'altra banda, un altre dels centres comercials més cèntrics de Barcelona, Las Arenas, a Plaça Espanya, tocant a Montjuïc, obre dissabte dia 24 de setembre, dia de la Mercè, amb el seu horari habitual del setembre, de 10 h a 22 h, mentre que la seva àrea d'oci roman oberta fins a les 3 h de la matinada. Dilluns dia 26 de setembre, però, obrirà amb el seu horari menys la part de lleure, que queda operativa fins a la 1 h de la matinada. El seu horari de pàrquing, en ser 24 hores, queda inalterat i obert.

La Maquinista

La Maquinista, centre comercial de moda a Barcelona, no obre els diumenges, així com tampoc no obre aquest 24 de setembre per la Mercè, encara que dilluns 26 de setembre sí que obre les portes amb el seu horari usual, de 9.30 h a 22 h.

Diagonal Mar

Tal com fan altres centres comercials, el Diagonal Mar de Barcelona, obre des del 15 de maig i fins al 15 de setembre, tots els diumenges de 12 h a 20 h, però ara ja ha establert el seu horari d'hivern, de l'1 d'octubre al 31 de maig, que és de 9 a 21 h de dilluns a dissabte. Per tant, sí que obre dissabte 24 de setembre per la Mercè i dilluns 26.

Centre Comercial Glòries

Per acabar, el centre comercial ubicat a la plaça de Glòries té un horari habitual de dilluns a dissabte de 9 h a 21 h, que canvia els diumenges, quan també obre a partir d'ara, siguin festius o no, de 12 h a 20 h. Altres dies en què canvia l'horari per ser festiu és dilluns 6 de juny, segona Pasqua, quan obrirà de 9.30 h a 22 h, el 24 de juny de 12 h a 20 h, el dilluns 15 d'agost de 9.30 h a 22 h, dilluns, 26 de setembre.

Supermercats oberts a Barcelona el 26 de setembre

Mercadona

Mercadona, el supermercat cada cop més establert al país tanca les portes dissabte dia 24 de setembre per la Mercè, però sí que obre dilluns 26 de setembre, encara que amb un horari poc usual: de 9 a 15 h, en comptes de 9 h a 21 h com acostumen a fer els seus establiments a Barcelona.

Carrefour

Carrefour, el supermercat francès més estès obre les seves sucursals de Carrefour Market i Carrefour Exprés en horari de 12 h a 20 h -pot canviar depenent del local-, en comptes del seu habitual, que és de dilluns a dissabte de 9 h a 21.30 h. Excepcionalment i per cobrir dilluns dia 26 de setembre, Carrefour Barcelona tanca dissabte 24 de setembre.

Aldi

Segons el seu web oficial, diversos locals d'Aldi a Barcelona romanen tancats dissabte 24 de setembre per la Mercè, però obren dilluns dia 26 de setembre en el seu horari habitual de 9 h a 21 h o de 9 h a 15 h com feien durant l'estiu -obrien fins i tot diumenge. Podeu consultar el més proper a casa vostra en el cercador de la seva pàgina web.

Lidl

Segons la informació disponible en els seus canals oficials, Lidl obre dilluns 26 de setembre a Barcelona, així com dissabte 24 en el seu horari habitual de 9 h a 21.30 h, encara que és millor revisar per si de cas, ja que poden haver-hi variacions en l'horari per ser un dia festiu.

Alcampo

La majoria de supermercats Alcampo tenen previst obrir dilluns 26 de setembre amb el seu horari de 9.30 h a 22 h, mentre centres Mi Alcampo de Barcelona, la seva versió més urbana, obren de 8 h a 23 h, inclosos diumenges i festius. Tot un luxe per poder tornar de pont i fer una compra més o menys decent.