Dilluns, 5 de setembre. Moltes persones tornen a les seves feines aquell dia (i la resta tornarà a la seva rutina laboral una mica abans o una mica després). Per molt meravellós que hagi estat l'estiu, molta gent, tot just arribar als seus llocs de treball, sent que l'alegria estiuenca s'esfuma i reapareix el nuvolot gris de la rutina.

Com a resultat, la primera pregunta que se sol fer a la feina no és "Com t'han anat les vacances?", "Ha passat alguna cosa en la meva absència?" o "Quan ens reunim?". No. Els trets no van per allà. El gran dubte que molts es fan en tornar al món laboral és: "Quan és el pròxim dia festiu?". Això és així, i no passa res.

És normal estar pensant ja en els dies festius següents, ja que, quan cal tornar a la vida responsable i adulta, sorgeixen les ganes de sentir de nou el pessigolleig del lleure pur, de reviure l'emoció de fer plans, encara que sigui per a una escapada ràpida. Així que, per donar-te un cop de mà sobre això, hem recuperat el calendari laboral 2022 de Catalunya per buscar-te els dies festius que queden.

📅 Calendari laboral a Catalunya el 2022: tots els dies festius i els ponts

Tots els dies festius que li queden al Calendari Laboral 2022 de Catalunya

Pren nota tant del pròxim dia festiu com de la resta de festes que li queden al Calendari Laboral 2022 de Catalunya:

  • Dimecres 12 d'octubre: Festa Nacional d'Espanya.
  • Dimarts 1 de novembre: Tots Sants.
  • Dimarts 6 de desembre: Dia de la Constitució.
  • Dijous 8 de desembre: Immaculada.
  • Dilluns 26 de desembre: Sant Esteve

Si estàs llegint aquesta notícia el dilluns 5 de setembre de 2022, queden exactament 37 dies perquè puguis gaudir del pròxim dia festiu (això és, el dimecres 12 d'octubre, quan se celebrarà la Festa Nacional d'Espanya). Falta molt, veritat? Més d'un mes. Com pots aconseguir que el temps passi més de pressa, sobretot quan et trobes en plena depre postvacacional? Existeix alguna manera d'obtenir que aquests 37 dies passin volant?

Com accelerar el temps perquè el pròxim dia festiu arribi més de pressa

Bones notícies. És possible accelerar el temps, segons va explicar la terapeuta Wendie Trubow per al portal de salut MindBodyGreen. Bé, en realitat existeixen tècniques per manipular la teva percepció subjectiva del temps i tenir la sensació que els dies passen més de pressa. T'expliquem alguna d'aquestes tècniques perquè no triguis gaire a tornar a gaudir del pròxim dia festiu:

  1. Crea una rutina: el temps sembla anar més ràpidament si estàs enfocat en una rutina. Això es deu que una rutina que t'agradi disminueix l'avorriment, una de les emocions que provoca que els minuts passin... molt... lenta...ment...
  2. Estigues ocupat: fes coses, encara que no siguin productives. Passar d'una tasca a una altra provocarà que les hores passin volant i que, de sobte, t'adonis que ja ha acabat la jornada laboral i és hora de tornar a casa.
  3. Fes una cosa que et causi plaure: la passió, el plaer i la diversió són emocions poderoses que provoquen que la teva percepció del temps s'acceleri. I, encara que això no fos cert, no és millor invertir els dies en activitats que t'estimulin que centrar-te en coses que no et fa ni fred ni calent?
  4. Posa't de bon humor: què et posa content? Veure una pel·lícula? Posar-te a ballar? Escoltar música? Fes allò que t'encanti. No només el temps passarà volant sinó que la teva salut mental millorarà i, de retruc, ho farà també la física. És una victòria completa.