La borrasca Juliette no dona treva a les Illes Balears. Aquest dilluns es va registrar una nevada històrica a Mallorca, amb la Serra de Tramuntana totalment coberta per la neu amb un gruix 40 centímetres a partir de 400 metres. La neu va arribar amb força la tarda del dilluns amb cotes a nivell de mar, cobrint de neu la Cala Santanyí, Cala Llombards i Cala Figuera. Per primera vegada en 11 anys, la neu va acabar agafant al Pla de Mallorca, en especial, a Valldemossa, amb acumulacions de fins a 40 cm de gruix, i on es van quedar sense subministrament elèctric durant part del dia. També va nevar de manera abundant a Galilea, Sóller, Bunyola, Orient i Santa Maria. Així doncs, Mallorca va viure ahir una jornada històrica, amb nevades contundents fins i tot en el nucli urbà. 

Les conseqüències de la pluja

Les tempestes aquest dimarts a Mallorca han provocat els talls de diverses carreteres i ha obligat a interrompre el subministrament elèctric en alguns trams. El Consell de Mallorca ha activat l'alerta per torrents desbordats a conseqüència de les intenses pluges que han caigut en les darreres hores. Els torrents de Sant Miquel (Campanet), Sa Vall (Manacor), Sa Siurana (Sa Pobla) i Ca Burguès (Pollença), s'han desbordat a conseqüència de les pluges, i en les últimes hores se'ls ha sumat el Torrent de Son Verd (Binissalem) i el torrent que passa per la zona del polígon d'Artà, segons ha informat el servei d'Emergències balear.

Segons la darrera actualització, a les 10:00 hores, fins a 16 carreteres estan tallades en aquests moments. A més, la circulació també està tallada sota el pont de l'autopista, concretament, a les Avenidas, on les pluges torrencials han provocat l'enfonsament de l'asfalt. El forat, de vuit metres de diàmetres, ha provocat el tall del trànsit en el sentit avinguda Alemanya i plaça d'Espanya, per tant, només hi ha obert un únic carril de circulació per als autobusos i els vehicles d'emergència. En el sentit contrari, estan tots els carrils tancats. Els operaris estan treballant per restablir la normalitat. 

Durant la jornada d'avui s'ha obert un segon forat a l'avinguda Gabriel Roca on tècnics municipals i operaris de l'Autoritat Portuària de Balears ja hi estan treballant. Per la seva banda, el govern de Balears ha demanat a la població que evitin els desplaçaments innecessaris durant les pròximes hores, i s'han suspès els actes previstos pel Dia de Balears, que se celebrava aquest dimecres. A més, la Universitat de les Illes (UIB) que ha decretat aquest dimarts dia no lectiu, també ha estat víctima de la borrasca Juliette. Les fortes pluges han provocat el despreniment d'una part del fals sostre d'un dels passadissos de la universitat. Tot i l'ensurt, no s'ha de lamentar cap víctima. 

Menorca, incomunicada

La borrasca Juliette està deixant ratxes de vent fort, de 87 quilòmetres per hora a Menorca, a més de provocar el tancament del port Ciutadella a causa del fort onatge. A l'aeroport de Menorca s'han registrat ratxes de vent de 87 quilòmetres per hora, mentre que al Mercadal s'han aconseguit els 75 quilòmetres per hora. El vent està causant un important onatge, destacant els 9,4 metres d'altura que ha marcat la boia en el port de Maó de Ports de l'Estat. La companyia Baleària ha cancel·lat tots els trajectes amb Menorca per a aquest dimarts, i el port de Ciutadella es troba inoperatiu des de les 14 hores d'aquest dilluns. Fa només una estona, han reobert el port de Maó, que també havia tancat aquest dilluns a les 16:30 hores.