David Borrell és el nou subdirector operatiu els bombers, el cap dels bombers de la Generalitat. Té feina. Agafa el càrrec amb una mancances al cos tant estructurals, com de personal i de mitjans. No és cap secret i no ho ha amagat en la seva presentació: "el cos de Bombers està en una situació crítica". I concreta que és per la manca d'inversions.

No ho nega ningú, ni el director general, Manel Pardo, ni el conseller, Miquel Buch, que admet que "tenim un problema, que l'estem afrontant tan bé com podem". "Tots venim d'un moment en el qual es lligaven els gossos amb llonganisses. La realitat econòmica és la que és", ha afegit.

El pla estratègic previst fins al 2.022 preveu entre 20 i 25 milions d'euros d'inversió per al cos de Bombers. I segons el director general, Manel Pardo, es començarà primer per millorar les infraestructures, els recursos i el personal, per aquest ordre.

Des del 2009 que no s'inverteix en el cos dels bombers de la Generalitat. El partit que ha dirigit el cos des d'aleshores sempre ha estat el mateix en les seves variants de marca: CIU, PDeCAT i Junts per Catalunya. Els consellers sempre han militat al mateix partit, tot i que ara Miquel Buch derivi bona part de la responsabilitat en el 155 i digui que no és del mateix color polític que Felip Puig, Ramón Espadaler, Jordi Jané i Joaquim Forn. De fet, bona part de l'equip de Buch és el de Felip Puig.

El nou cap dels bombers posa com a exemple, entre les moltes mancances, que ha baixat entre un 5% i un 10% els vehicles per a la campanya d'estiu. I admet que "la resposta a les emergències fa que no sigui la que nosaltres desitjaríem".

Té dues prioritats: normalitzar el funcionament del cos i millorar la coordinació de les emergències. "Esperem que el govern pugui aconseguir els recuros necessàris que permetria normalitzar i tenir el cos de bombers que la societat catalana es mereix", ha dit.