Els agents del parc de Bombers de la Generalitat de Martorell s'han negat a donar la mà al conseller d'Interior Miquel Buch per protestar per la precarietat del cos. En una visita a les instal·lacions de la seu al municipi, Buch ha accedit a reunir-se amb els bombers presents per tal d'atendre a les seves peticions i debatre la falta de personal i recursos que pateix el cos, segons han denunciat reiterades vegades els sindicats. Quan s'anava a produir aquesta trobada, el conseller ha volgut saludar personalment els funcionaris, la majoria dels quals s'han negat a donar-li la mà.

La visita del conseller s'ha produït aquest divendres al matí, aprofitant la seva presència a la zona. En arribar al parc de Martorell, Buch ha estat rebut pel màxim responsable de la seu, Ferran Sansano, pel cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira, i pel sergent en cap del parc d'Igualada. Les autoritats han visitat les instal·lacions mentre els bombers de guàrdia revisaven els vehicles i, un cop finalitzat el recorregut, s'ha convocat a tot el personal al menjador per poder celebrar una reunió amb el conseller, tal com se li havia pregat només arribar al parc.

Abans que es pogués encetar la trobada, Buch s'ha dirigit als bombers per tal d’oferir-los la mà, però aquests li han negat la salutació com a "mostra de descontentament amb la situació actual". El conseller els ha recriminat l'acció, en considerar que es tractava d'una falta de respecte i educació i ha decidit abandonar el parc de Martorell sense que es pogués acabar de celebrar la reunió.

Fonts del cos de la Generalitat han lamentat en un comunicat que "la no salutació hagi servit d'excusa per no asseure'ns i poder conèixer la realitat i necessitats del parc de primera ma".