El bisbat d’Alcalà d’Henares imparteix teràpies il·legals i clandestines per curar la homosexualitat. Aquest tipus de cursos estan prohibits per la llei de Protecció Integral contra la LGTBfòbia de la Comunitat de Madrid.

L’existència d’aquests cursos ha estat denunciada per eldiario.es, que el 21 de març passat va poder assistir a una sessió al Centre d’Orientació Familiar Regina Familiae, servei que pertany a la diòcesis d’Alcalà i que es troba en les seves instal·lacions. El bisbat, segons informa el diari, nega que es tractin de teràpies reparatives i sosté que es tracta de formació educativa-sexual.

Eldiario.es assegura haver comprovat en primera persona que tant el contingut del material lliurat com la primera sessió de la suposada teràpia no busca altra cosa que aconseguir que la persona deixi de ser homosexual. Els cursos els imparteix una dona que assegura ser doctora en biologia que no està acreditada per fer cap mena de teràpia de cap mena.

Malgrat que el bisbat nega que es tracti d’una teràpia reparadora, la mateixa terapeuta en la gravació d’una de les sessions admet que sap que allò que està fent és il·legal i la llei ho prohibeix. “Explicar-te per què sents el que sents i com deixar de sentir-lo es considera homofòbia. Jo sé que això té conseqüències. Podrien arribar fins i tot a tancar-nos el centre”, afirma segons recull eldiario.es.