Centenars de bicicletes de lloguer turístic han patit un sabotatge aquesta nit. Un grup de veïns ha immobilitzat els vehicles que estaven aparcats pels carrers de la ciutat amb cadenats i cadenes antirobatoris. Segons un comunicat emès a Efe, amb la seva acció han volgut denunciar "l'apropiació de l'espai públic per part d'empreses privades".

En les imatges es mostra la col·locació a la nit de les cadenes i cadenats per impedir el seu ús pels turistes, a més d'un adhesiu triangular que imita un senyal de trànsit i que indica: "Espai Públic. Negoci Privat. Ja n'hi ha prou d'especulació turística".

Les claus dels cadenats

El misteri del sabotatge s'ha resolt durant el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona quan la CUP ha posat damunt la taula les claus de tots els cadenats que immobilitzaven les bicicletes. Els cupaires han explicat que els veïns que han dut a terme aquesta acció "ens han fet confiança" i els han entregat les claus. 

L'acció s'ha fet el mateix dia que la CUP ha presentat una moció al plenari en la qual demanava la prohibició "de circular" i "ancorar" bicicletes d'empreses privades a aparcaments públics; tampoc patinets elèctrics, segways i vehicles de mobilitat personal

Un portaveu de l'empresa Donkey Republic, dedicada al lloguer de bicicletes, ha confirmat que s'han trobat amb un nombre indeterminat de vehicles immobilitzats amb els adhesius triangulars, i que han procedit ells mateixos a treure els cadenats que impedien el seu ús.

Aquest portaveu ha assenyalat que des de fa uns dos anys pateixen gairebé diàriament actes de vandalisme a les bicicletes, la major part de les vegades punxades a les rodes.