La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha anunciat després de conèixer-se que s'havia rebutjat el seu preacord sobre el conflicte a l'aeroport, que la seva feina de mediació "s'ha acabat". "La part de l'empresa, Aena, està tancada i no vol canviar res més. I la part dels treballadors demana més canvis. Això és insalvable", ha indicat.

Bassa ha remarcat que la Generalitat no ha fet d'àrbitre en el conflicte perquè no té competències, sinó de mediació per acostar posicions. Però ha estat impossible trobar un punt en comú. La consellera ha afegit que en darrer terme el Govern espanyol és responsable de l'aeroport del Prat i de la seva funció de servei públic, i que Aena, Eulen i els treballadors han de buscar també solucions. "Han valorat el bé personal per sobre del bé general", ha resumit.

La consellera ha comparegut a la seu del Departament, després que s'ha donat a conèixer el resultat de la votació. No ha descartat tornar a la mediació si ho demanessin les dues parts.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha manifestat també en un tuit que caldrà reforçar les mesures per al Prat i fer un laude ràpid.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat