Els 'pisos rusc’ “mai tindran llicència municipal”. Així de contundent ha estat l’Ajuntament de Barcelona a l'hora de valorar la possible construcció d’habitatges-càpsula a la ciutat. Tant la tinenta d’alcalde d’urbanisme, Janet Sanz, com el regidor d’habitatge Josep Maria Montaner s’han remès a la normativa d’habitatge per remarcar que aquests habitacles no “compleixen” les normes “ni la dignitat”, ha subratllat Sanz.

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat que no ha rebut cap sol·licitud de llicència per a habitatges d’aquestes característiques i ha recordat que “l’amuntegament és il·legal”. “Ni hi ha res sobre la taula, ni hi pot haver-hi res”, ha sentenciat Sanz.

Per la seva banda, Montaner ha destacat que la normativa contempla que l’extensió mínima d’una vivenda ha de ser de 40 metres quadrats i els pisos ‘rusc’ queden ben lluny d’aquesta xifra. El regidor ha qualificat la polèmica “d’operació mediàtica” per part de l’empresa que des de fa uns dies els esta publicitat.

La start-up Haibu 4.0 assegura que té previst construir la primera residència “pis rusc” a carrer Tarragona del barri de Sants. Aquest habitatges estan inspirats en el model càpsula que ja existeix al Japó i consisteix en habitacles unipersonals d’1,2 metres d’alt i ample i 2,2 de llarg amb llit, taula, prestatgeria i bagul, que s’amunteguen uns a sobre dels altres. El bany, la cuina i el menjador estarien en espais residencials. El preu del lloguer es preveu de 200 euros al mes i entre els requisits que els llogaters tinguin entre 25 i 45 anys i una nòmina de 450 euros.

Les intencions de la constructora poden quedar en un no res si, tenim en compte, les declaracions que ha fet avui l’Ajuntament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat