La Rambla ha acollit avui una manifestació convocada per associacions de veïns i moviments antisistema en contra del turisme i l'especulació immobiliària, sota l'eslògan "Barcelona no està en venda". Hi havia una àmplia representació de membres de la PAH, però també de diferents col·lectius de veïns de diferents parts de Barcelona. Més d'un miler de persones han participat en l'acte, entre elles destacats dirigents dels comuns.

A les 11h del matí ha començat una concentració a Canaletes, a la qual s'han anat sumant diversos grups de manifestants que hi han acudit junts des de diferents barris. Els manifestants portaven cartells, en català i anglès, en contra dels pisos turístics, del desplaçament dels veïns per l'arribada massiva de turistes, de l'encariment dels lloguers, dels desallotjaments... Més tard, els manifestants s'han dirigit cap al port tot baixant la Rambla. Hi ha hagut alguns incidents quan alguns manifestants han llançat ous a algunes botigues destinades bàsicament als turistes. Aquesta manifestació coincideix amb l'aprovació, ahir, per part del ple de l'Ajuntament, d'una prohibició de construir nous allotjaments turístics al centre de la ciutat.

Durant la concentració, alguns activistes han entrat a la Boqueria. Autor: Ferran Vila

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat