Barcelona es declara veg-friendly, és a dir, amiga de la cultura vegana i vegetariana. Tot plegat arran d'una proposició d'Esquerra Republicana que ha estat aprovada en la comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona. La iniciativa ha comptat amb els vots favorables d'ERC, BComú, CiU, PSC i CUP, i amb l'abstenció de C's i PP. 

El debat del text ha girat entorn dels beneficis d'aquesta dieta, les possibilitats econòmiques que planteja el sector i sobre si és adequat llançar campanyes que promoguin el consum d'aquests productes en detriment d'uns altres. En aquest sentit, la proposició inclou la creació d'un BCNVegPoint, un espai per a la informació general i la trobada d'emprenedors, ONG, consumidors i inversors per afavorir els comerços del sector, l'elaboració d'una tercera guia vegetariana en paper i digital, i la realització d'actes i campanyes de foment a aquest tipus d'hàbits alimentaris.

La idea de promoure aquest estil de vida va sorgir de les associacions Allibera! i la Fundació Franz Weber que van proposar introduir aquesta mesura en els programes electorals, com ara el d'Esquerra. 

 

Els animalistas defensen avançar cap a dietes vegetarianes com una "estratègia per frenar l'escalfament global i la injusta repartició dels aliments".

Foto: @BCNVegFriendly