El passat diumenge, us explicàvem en aquest reportatge publicat a El Nacional com un seguit de veïns i veïnes de Barcelona i rodalies, sortien puntualment als seus balcons per posar una mica de llum a un període on l’estat d’ànim col·lectiu no passa pel seu millor moment, degut a la pandèmia del coronavirus en la que estem immersos.

Coronavirus Festa als Balcons Eixample Rocafort Confinament - Sergi Alcazar

L'Hèctor i en Xevi, de Eixample_rocafort, durant una de les seves performances amb els veïns de l'Eixample esquerra de Barcelona. / Foto: Sergi Alcàzar

A partir de la publicació de l’article en aquest mitjà, els joves impulsors es van conèixer i es van posar en contacte a través de les xarxes socials, mitjançant els perfils d’Instagram que utilitzen per mostrar els seus espectacles. Ells són @covidfarra (l’Alan i l’Arnau), @eixample_rocafort (en Xevi i l’Hèctor), @hidrogelsessions (l’Anna i en Marc), @gracialsbalcons (l’Adrià, la Núria i la Maria) i s’ha afegit a aquesta iniciativa @radioeixample (de la mà d’en Jordi, en Benet i l’Àdria).

Només els va fer falta una vídeo trucada, per decidir-se a organitzar un esdeveniment comú, aprofitant la bona rebuda que han obtingut tots ells en les iniciatives respectives que porten a terme entre els veïns i veïnes des de fa unes setmanes. Però, quina n’estan organitzant ara?

Festa als Balcons Gracia Confinament Sergi Alcazar 01

L'Adrià, la Núria i la Maria, de Gracialsbalcons, moments abans de sortir al balcó per fer el seu espectacle al barri de Gràcia. / Foto: Sergi Alcàzar

Aquest dissabte, 2 de maig, tothom a les 20:05h al seu balcó!  

Sota el lema Barcelona als balcons, els cinc impulsors coincideixen que "les nostres propostes festives van començar com una diversió i han acabat sent una bonica i inspiradora via d'escapament que ha creat comunitat i ha unit veïns". Per això, volen que aquest pròxim 2 de maig la iniciativa serveixi per retornar als seus veïns i a la resta de la ciutat, el que aquests, els ha donat al llarg dels més de 40 dies de confinament. 

L’acció que volen portar a terme serà a les 20:05h del pròxim dissabte, després dels aplaudiments als sanitaris. I en què consistirà? En sortir els balcons a cantar i ballar la cançó de Peret, ‘Gitana hechicera’, una cançó coneguda que, tal i com apunten els impulsors compleix amb els requisits que volen transmetre, "Barcelona és poderosa, Barcelona tiene poder". 

"L’objectiu de la iniciativa és poder generar un espai col·lectiu amb els veïns de tot Barcelona, on puguem sortir i demostrar que davant d’una adversitat com en la que ens trobem, la forma d’afrontar-la més comunitària, és fer-ho junts”, explica l’Adrià, des de @gracialsbalcons. Una unió que tal i com ens detalla el jove, pretén donar “un missatge d’alegria, de determinació que aquí seguim, malgrat les circumstàncies que estem vivint”. 

#BarcelonaAlsBalcons

Per això, fan una crida a la col·laboració ciutadana, animant al conjunt de tota la ciutat a sortir als balcons. “La idea és animar a tot Barcelona i que els veïns i veïnes d’altres barris on nosaltres no som presents, també puguin sortir, unint-se a la iniciativa i sentint-se partícips del moment”, ens diu l’Adrià. Els organitzadors, conviden a tothom a penjar fotografies o vídeos a les xarxes, utilitzant l'etiqueta #BarcelonaAlsBalcons, un fet que els ajudarà a recopil·lar totes aquelles imatges de la jornada per fer-ne un vídeo de l'actuació simultània. 

Una acció que seguirem amb atenció i que pretén aconseguir el mateix propòsit de sempre; alegrar-nos, divertir-nos, compartir somriures i fer-nos passar una estona entretinguda amb aquells qui tenim més a prop, els veïns, fent costat a totes aquelles persones que ho passen malament perquè els ha tocat patir de prop la malaltia i oferint un sospir per a tots aquells que estan cansats i farts d’aquest llarg i feixuc confinament.

Els organitzadors remarquen que volen que l'acció serveixi com a un "homenatge a tots aquells professionals que, com els sanitaris i molts altres, els toca treballar en la primera línia d’aquesta crisi sanitària". Des d’aquí, els desitgem que sigui tot un èxit!