El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha proposat seure al banc dels acusats l'expresident de la Federació Espanyols de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pel petó a la futbolista Jenni Hermoso durant la final de Mundial de Sidney el passat 20 d'agost i les posteriors pressions cap a la jugadora i el seu entorn per a evitar que el cas transcendís i aquesta denunciés. El magistrat també proposa jutjar l'exseleccionador Jorge Vilda, l'exdirector esportiu Albert Luque i l'exdirector de màrqueting Rubén Rivera, per pressions a Hermoso per a retractar-se de l'acusació.

Després de mesos d'investigació, el jutge al càrrec del cas conclou que el petó "no va ser consentit" i que va ser una iniciativa unilateral i per sorpresa de Rubiales, per la qual cosa veu procedent imputar-lo per possibles delictes d'agressió sexual i coaccions. En el seu escrit, el titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 1 de l'Audiència Nacional espanyola assegura que "les pressions a les quals es va sotmetre la jugadora van crear" en la futbolista de la Selecció femenina "una situació d'ansietat i intens estrès".

El magistrat assenyala en el seu escrit que en aquest moment la seva funció es limita a apreciar que existeixen indicis suficients contra Rubiales, Vilda i la resta d'implicats, de manera que són les acusacions les qui han de concretar per quins delictes exerceixen l'acció contra els investigats. Sobre Vilda, Luque i Rivera, el magistrat De Jorge sosté que podria haver existit una acció concertada entre els tres, acordada amb Rubiales, "per a doblegar la voluntat" de la futbolista" i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en el qual digués que el petó havia estat consentit.

"L'eufòria del triomf va anar donant pas al malestar i al sentiment d'haver estat ofesa"

El jutge, en línia amb la tesi de la Fiscalia, ha conclòs que Rubiales, subjectant el cap d'Hermoso amb totes dues mans, li "va fer un petó al llavis" de manera "sorprenent i inesperada". Jenni Hermoso "no es va advertir de la intenció" del seu superior "de besar-la en els llavis ni va donar el seu consentiment", diu el jutge, que sosté que la jugadora, "desconcertada i sorpresa" per aquest "inesperat petó", no va tenir temps de reaccionar. Segons el relat que recull el jutge, la futbolista va intentar al principi restar importància als fets i continuar "celebrant l'històric triomf", però a mesura que anaven passant les hores "l'eufòria del triomf va anar donant pas al malestar i al sentiment d'haver estat ofesa", sentiment que "va anar en augment davant les pressions de Rubiales i del seu cercle pròxim perquè públicament manifestés que el petó havia estat consentit". El magistrat deixa clar que la finalitat eròtica o no, o l'estat d'eufòria i agitació derivat de la victòria, són elements la conseqüència dels quals haurà de valorar-se en el judici.

Pressions a Hermoso i el seu entorn

El jutge relata les pressions a les quals va ser sotmesa la futbolista, que li van crear "una situació d'ansietat i intens estrès". Algunes s'emmarquen en el vol de tornada a Espanya, quan, segons el jutge, Rubiales va intentar que Jenni Hermoso fes declaracions públiques amb ell per dir que el petó va ser consentit. Ella s'hi va negar, Rubiales va demanar consell al seu equip tècnic i va sol·licitar Vilda que parlés amb el germà de la jugadora per convèncer-la. En aquest punt, prossegueix l'escrit, el llavors entrenador va buscar el familiar i li va advertir que si la seva germana no accedia a participar en el vídeo "tindria conseqüències negatives per a ella" i "perjudicis en la seva carrera professional".

Ja a Espanya, i per encàrrec de Rubiales, el responsable de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, va demanar a la jugadora, "de manera reiterada i persistent", que parlés amb el responsable d'integritat de la RFEF i li va insistir que havia de participar en aquest vídeo. El jutge relata que malgrat la "clara negativa" i el "cansament" de la jugadora, Rivera va insistir, li va dir que parlés amb Albert Luque i, com que no ho va aconseguir, ho va intentar convèncer-la a través d'una amiga.

Hermoso va continuar negant-s'hi i Luque va acabar anant a l'hotel en el qual algunes jugadores es van allotjar en el viatge a Eivissa que van fer després de la victòria del Mundial i la va intentar "forçar" a "parlar amb ell per a convèncer-la". No ho va aconseguir, de manera que, segons el jutge, va pressionar també una amiga seva i va acabar acusant-la en un missatge de mala persona, desitjant-li que es trobi molt sola en la vida i anunciant-li que s'alegrarà que això succeeixi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!