El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha obert diligències d'investigació per enaltiment del terrorisme i amenaces diversos missatges publicats a Twitter contra el líder del PP català, Xavier García Albiol, així com pintades aparegudes a Girona contra el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la dirigent d'aquest partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

Segons han informat fonts jurídiques, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 ha obert d'ofici aquestes diligències en estar de guàrdia en el moment en què es van produir els fets. A l'entendre que són amenaces terroristes, el magistrat les investigarà per ser competència de l'Audiència Nacional.

La setmana passada, García Albiol va denunciar haver rebut diferents amenaces a Twitter contra ell i la seva família. En un dels tuits es deia "caldria matar-lo a ell i la seva família, que torni ETA". De la Mata va tenir coneixement d'aquests missatges i ha obert una investigació.

També la setmana passada, els líders de Ciutadans van publicar a la mateixa xarxa social una fotografia d'una pintada a Girona en què es llegia en català "Arrimadas i Rivera us matarem" i "ETA.Cat" i "Puta Espanya". El jutge també ha obert diligències, en ambdós casos per enaltiment del terrorisme i amenaces.