La Guàrdia Civil i la Policia Nacional de La Rioja investiguen l’atropellament massiu i intencionat que ahir un home de 26 anys va provocar a l’exterior del Centre de Salut d'Haro, a la zona del pàrquing. Diverses persones, un total de cinc, van resultar ferides i un home d’uns 30 anys, treballador del centre mèdic, va morir a causa de les ferides provocades pel cotxe que els va envestir. S'investiga si es pot tractar d'un atemptat terrorista relacionat amb l'extrema dreta, pels crits que va fer, contra el govern espanyol, el conductor del vehicle, un home de 26 anys, que ja ha estat detingut.

Crits contra el govern de Pedro Sánchez

Els fets es van registrar al voltant d’un quart d’onze de la nit a la zona exterior d’aquest hospital comarcal quan el vehicle, conduït per un jove de 26 anys, va entrar al pàrquing d’Urgències a gran velocitat. El vehicle va impactar contra sis persones; dues han resultat greus, amb parada cardiorespiratòria i una, el jove treballador sanitari, ha mort. Entre els ferits hi ha un altre treballador del centre mèdic i la resta, civils. Han estat traslladats a l'Hospital San Pedro de Logronyo i no es pateix per la vida de cap dels ferits, ara per ara, tot i que dos d'ells van arribar molt greus.

La Policia Local d’Haro va poder detenir el conductor del cotxe que va irrompre a la zona. Es tracta d’un jove de 26 anys que, segons diversos mitjans locals, va cridar consignes contra el govern espanyol de Pedro Sánchez. L’home, que anava acompanyat per dues persones més al cotxe, va ser traslladat a la comissaria de la policia local i després entregat a la Policia Nacional, que és qui ha assumit la investigació d’aquest atropellament massiu i intencionat que s’ha cobrat la vida d’una persona. 

Investigació per aclarir els fets

Les investigacions hauran d’aclarir ara quina era la intenció del jove detingut i si es pot relacionar amb un atac amb motivacions polítiques, pels crits que va fer, en contra del govern espanyol i de la policia, o si es tracta d’una persona amb problemes mentals. A hores d’ara, oficialment, la policia encara no ha facilitat més informació sobre la investigació que està en marxa, més enllà de confirmar una detenció i la mort del treballador del centre mèdic. Ara per ara no s'han conegut en detall els crits que, segons els testimonis, va fer l'home durant l'atac contra els ciutadans que estaven a l'exterior del centre mèdic.

L’home mort, Manuel, tenia 32 anys, i era treballador del centre mèdic, i estava a l’exterior, juntament amb altres persones, quan el vehicle que conduïa l’home detingut va entrar a gran velocitat a la zona d’Urgències, atropellant com a mínim a sis persones i causant-li la mort, per les greus ferides.