El panteó de la División Azul figura entre els monuments funeraris que van ser atacats el passat 16 d'agost al cementiri de La Almudena, el més gran de Madrid, dies després dels registrats en el mausoleu de la família Calvo Sotelo i les estàtues de Lola i Antonio Flores.

Segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Madrid, el panteó de la División Azul va ser atacat la setmana passada amb pintades i missatges com 'Nazis, no' 'Mort al feixisme' i 'Mort a l'Estat'. Les mateixes fonts han informat que el mateix dia, el 16 d'agost, també van ser atacats amb pintades en vermell i negre altres mausoleus del bàndol franquista de la Guerra Civil. Entre les inscripcions de tipus polític trobades en làpides i monuments funeraris hi havia l''A' d'anarquia.

Segon episodi de vandalisme

Aquests atacs formen part del segon episodi de vandalisme després del registrat el cap de setmana del 12 i 13 d'agost amb la profanació de diverses sepultures, a més del mausoleu de la família Calvo Sotelo i les estàtues de Lola i Antonio Flores.

En el seu moment, des de l'Ajuntament de Madrid van informar que els nous incidents havien afectat prop d'una desena de tombes i mausoleus de persones desconegudes.

Tanmateix, aquest dijous i després que ho hagin avançat diversos mitjans de comunicació, el consistori madrileny ha confirmat que entre els monuments funeraris profanats hi havia el panteó de la División Azul.

Després d'aquests segons atacs es van reforçar els patrullatges preventius de la Policia Municipal de Madrid al cementiri de La Almudena en col·laboració amb agents de la Policia Nacional. De moment no hi ha hagut cap detingut relacionat amb aquests incidents.