Sovint fa més mal que ens toquin la família, que a nosaltres mateixos. Encara més, quan els familiars ja no hi són i no es poden defensar.

Això ha passat amb la famosa cantant Lolita, filla d’una de les artistes espanyoles més importants de la història Lola Flores.

Figura de Lola Flores

La tomba de la també coneguda com a La Faraona ha aparegut profanada amb pintades als pits i a la cara. També la del seu fill i germà de Lolita, Antonio Flores, que va morir només 15 dies després, ara fa 22 anys. Tots dos es troben enterrats al Cementiri de l’Est de l’Almudena (Madrid).

Figura d'Antonio Flores

Davant d’això, la filla gran de la família, Lolita, ha denunciat a Instagram els fets, per afegir que es troba “indignada i amb un pessic al cor”. “A la vostra consciència hi quedarà”, desafia la cantant als responsables de les pintades, per esperar que l’ajuntament i la direcció de l’Almudena “facin alguna cosa perquè no es torni a repetir”, s’ha expressat:

La publicació supera els 3.000 m’agrada en poques hores, i són molts els usuaris indignats com Lolita, que han volgut condemnar l’acció i mostrar suport a la família.

De la seva banda, l'Associació de Cementiris ha criticat el nivell de vigilància "totalment inacceptable" de l'Almudena, pel qual l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha contestat que és el "suficient" i ha demanat "civisme" als ciutadans.

Figures de Lola i Antonio Flores

Rocío Jurado, el precedent

La profanació de la tomba de Lola Flores se suma a les destrosses que va patir la setmana passada la de Rocío Jurado a Chipiona (Cadis). La seva filla Gloria Camila també va voler denunciar-ne els fets a les xarxes:

L'estàtua de Rocío Jurado va presentar danys al bust de bronze, i el clavell que portava a la mà esquerra ha desaparegut.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat