Un professor ha de poder portar el llaç groc a l'aula? La resposta és sí. Això és el que defensen les associacions de pares i mares, agrupades a través de la Fapac i la Fapaes, que aquest matí han participat en un acte de rebuig als atacs que rep l'escola catalana.

La seva portaveu, Xènia Amorós, ha afirmat que "portar un llaç groc té un contingut polític, i no portar-lo, també". "La base és el respecte", ha dit. Per Amorós, la llibertat d'expressió no es pot limitar: "És com si algú portés una samarreta del Txe Guevara, un llaç lila el 8 de març o una creu o un mocador al cap".

Per Maria Vinuesa, de Rosa Sensat, fer-se aquesta pregunta ja és "un reflex del moment on som", i defensa que un llaç groc a l'aula és un element de debat, "una oportunitat" per als professors: "Estem dient que l'escola és un reflex de la societat i que societat i escola van junts. Seria kafkià defugir el que hi ha fora".

Segons Teresa Esparbé, de Comissions Obreres, per a l'alumnat "és important" veure que hi ha diferents docents. "Uns el portaran, d'altres no... veuen diferents opinions i es va fent la seva, conjuntament amb la seva família". Assegura que "treure això de les aules és treure reflexió i pensament crític".