L'empresari català Segismundo Díaz Martín va ser assassinat al mexicà estat de Puebla (centre del país) durant un assalt a l'entrada del seu habitatge, segons informen avui mitjans locals.

D'acord amb el diari El Sol de Puebla, que cita fonts policials, l'atac va tenir lloc la tarda de divendres passat, quan Díaz tornava a casa seva, en el mexicà municipi de Cuautlancingo, després fer unes compres.

Díaz Martín estava acompanyat per la seva dona, qui segons el relat periodístic va baixar del cotxe en el qual viatjaven perquè la portalada de l'entrada s'havia espatllat.

Després d'això, un individu va atacar l'empresari amb una arma de foc i es va emportar una maleta amb insulina que portava perquè era diabètic.

Al lloc va arribar personal del Sistema d'Urgències Mèdiques Avançades (SUMA), però no van poder fer res per salvar la vida de l'espanyol.

La Fiscalia General de l'Estat de Puebla va obrir una investigació per aclarir els fets i trobar el responsable del crim.

Díaz, natural de Terrassa (Vallès Occidental), tenia 50 anys i comptava amb fàbriques de fibra de vidre a Papalotla, al limítrof estat de Tlaxcala.

Segons xifres del Secretariat Executiu del Sistema Nacional de Seguretat Pública (SESNP), Puebla va registrar 851 homicidis dolosos i 32 segrestos durant el 2017, a falta que es donin a conèixer les dades corresponents al mes de desembre.