El jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat ha arxivat la investigació contra l’agent que va abatre el jove d’origen algerià que va atacar la comissaria del mateix municipi. Segons la magistrada, la mossa va actuar en “legítima defensa pròpia” i per protegir “els companys que també es trobaven a la comissaria” en veure’s acorralada per l’assaltant, que s’havia abalançat a sobre la policia ganivet en mà.

En l’extracte de la interlocutòria, la jutgessa conclou que l’atac a la comissaria va ser una agressió “premeditada” amb la voluntat de fer mal, ja que el jove va abalançar-se sobre una agent amb un ganibet al crit d'“Al·là és gran” just tres dies després del primer aniversari de l’atemptat a les Rambles.

Els advocats del sindicat policial USPAC van fer arribar una sol·licitud al jutjat que demanava sobreseure la causa contra l’agent que va repel·lir l’atac del passat 21 d’agost, en una acció “meritòria” que va servir per “protegir” el sergent que tenia al costat i la resta de companys que es trobaven a l’interior de la comissaria.

L’atac es va produir de matinada quan Abdelouahab Taib es va acostar a la comissaria de Cornellà -a només 200 metres del seu domicili- i va abalançar-se amb un ganivet entre mans cap el mostrador on estava la mossa investigada, tal i com mostren les imatges d’una càmera de videovigilància. Els reflexos de la policia, que va poder tirar enrere la cadira de rodes on estava asseguda, van evitar que resultés ferida.

Segons la mossa, després del primer intent, Taib se li va tornar a abalançar amb l’arma, motiu pel qual no li va quedar més remei que disparar-li en defensa pròpia.