El presumpte lladre detingut per sis veïns de Nou Barris de Barcelona quan, amb un altre, provava d'atracar un forn al carrer Pi i Molist de Barcelona, ha mort aquest dissabte a la tarda a l'Hospital Vall d'Hebron, on era ingressat.

El presumpte lladre hauria patit algun problema de salut en ser reduït pels veïns, que se li haurien abraonat a sobre mentre volia fugir amb una motocicleta. Els veïns van descavalcar-lo de la moto i el van reduir a terra.

L'home no presenta signes de contusions, pel que es descarta un possible linxament, segons han explicat els Mossos. Les causes que ha originat la seva mort, però, es desconeixen i no es podran aclarir fins que se li faci l'autòpsia.

La policia catalana, que custodiava el detingut a l'hospital, ha explicat que quan van arribar al lloc dels fets l'home era a terra, sense polsos. Li van haver de fer maniobres de reanimació. El seu estat ja era crític.

Segons sembla, el lladre portava posat un passamuntanyes i un casc, cosa que hauria pogut limitar-li la seva capacitat respiratòria.

L'altre suposat lladre també va ser retingut pels veïns, però es troba bé de salut i va ser detingut per la policia.

Les mateixes fonts han precisat que l'avís del robatori amb intimidació es va rebre cap a les 20:30 hores d'ahir i que quan la policia va arribar al lloc, un forn situat al carrer Pi i Molist, cantonada amb el passeig del mateix nom, es van trobar l'home a terra.

En les darreres setmanes, hi ha una certa alarma entre els comerciants de diversos barris de Barcelona pels atacs d'atracadors molt violents a establiments comercials.

Els atracadors solen actuar de forma molt ràpida: van amb motocicletes, entren als establiments amb els cascs posats, amenacen als dependents i als clients amb ganivets, martells i pistoles, i s'enduen els diners de la caixa. En algun cas, fins i tot, han agredit als qui no col·laboraven amb ells.

Els atracadors solen fugir en motocicleta del lloc dels fets. No està clar si tots formen part de la mateixa banda o si hi ha diversos grups que actuen amb un mateix modus operandi.