Badalona ja ha inaugurat el famós arbre de Nadal, que supera el de Vigo i competeix per ser el més alt de tot l'Estat. De fet, aquest era l'objectiu de l'alcalde Xavier García Albiol, que aquest dissabte va ser l'encarregat de fer l'encesa, acompanyat d'unes 50.000 persones, que es van aplegar a la plaça del president Tarradellas. Expectants per veure aquest arbre de 40 metres il·luminat, van poder gaudir d'un espectacle de llums i so per donar la benvinguda a l'arbre de Nadal, que estarà encès durant totes les festes.

"Qui té el millor arbre de Catalunya, d'Espanya i del món és Badalona", va reivindicar Albiol durant l'encesa. Així responia a la pugna creada entre ell i l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, que va anunciar que ampliarien el seu arbre perquè arribés als 40,5 metres i pogués revalidar el títol del més alt. Tanmateix, a la cursa per assolir aquest reconeixement també hi ha entrat el de Granada, que finalment serà el més alt de l'Estat. Sigui com sigui, el de Badalona ja ha obert l'espectacular il·luminació.

 

L'espectacle de llums de l'arbre de Nadal a Badalona

L'arbre de Nadal s'alça al mig de Badalona amb 40 metres d'altura i un diàmetre de 15 metres, coronat per una gran estrella. Pel que fa a la il·luminació, està formada per un total de 82.000 llums píxel de led. De fet, les seves grans dimensions han obligat el consistori a fer el trasllat amb deu camions de gran tonatge. 

L'espectacle de llums que es va veure aquest dissabte per primer cop es repetirà cada dia fins que acabin les festes de Nadal. En concret, es podrà veure tots els dies laborables a les 18.00 hores i a les 19.00 hores, mentre que els dissabtes, diumenges i festius es farà a les 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 i 21.00 hores.

L'Ajuntament de Badalona invertirà un total d'1,7 milions d'euros en aquesta campanya nadalenca sota la premissa de convertir la ciutat en un "referent" a l'Estat durant les festes de Nadal. Sobre l'elevat pressupost, Albiol va assegurar que els veïns de Badalona es mereixien "tenir el millor Nadal del país", tot reconeixent que també s'han de resoldre els "problemes de neteja, de manteniment dels carrers" que hi ha la ciutat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!