Els qui aquest matí feien running per la platja de Montgat s'han trobat amb una visita inesperada: una balena que, malauradament, estava morta. Els primers avistaments s'han fet a Badalona. Cap a les 8 del matí uns quants veïns han telefonat a l'Ajuntament per explicar que a l'altura del Club Bétulo hi havia "alguna cosa estranya que semblava un animal de grans dimensions", expliquen fonts municipals. Des del litoral badaloní ha estat impossible detectar de què es tractava. No ha estat fins que ha arribat a la sorra de Montgat que s'ha constatat que era una balena. 

Una balena petita: 13 tones i 12 metres

L'animal és un rorqual comú que mesura 12 metres i pesa 13 tones, petit, si es té en compte que aquests cetacis poden arribar a medir fins a 24 metres. Es troba en avançat estat de descomposició i, segons fonts municipals, ara mateix s'està estudiant com treure-la. "L'animal ha quedat en una zona complicada i s'està mirant si es treu per mar o per terra", expliquen. A la platja de Montgat hi estan treballant agents rurals, tècnics de l'àrea metropolitana de platges, agents locals i membres del Seprona. El Departament de Territori ha explicat a El Nacional que qui s'haurà de fer càrrec de l'animal és el propi Ajuntament. 

Serà incinerada

La biòloga del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM), Anna Casquet ha explicat a El Nacional que serà molt difícil determinar la causa de la mort de la balena perquè es troba en avançat estat de descomposició i per tant, no se li farà cap necròpsia. El temporal de setmanes passades pot haver fet que la "la balena, si no tenies forces, hagi anat a parar a les nostres platges però tot són hipòtesis", diu. El rorqual serà tractat com un residu biològic i l'incineraran.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat