Més d'un centenar de manifestants antifeixistes han impedit la celebració de l'acte de Vox a la plaça Narcisa Freixas del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. La contraprotesta convocada per Arran ha encerclat els portaveus de la formació d'ultradreta, que s'han vist obligats a abandonar el lloc escortats pels Mossos d'Esquadra i sota una pluja d'ous i d'altres objectes.

La concentració de protesta pel míting de Vox ha començat sobre les sis de la tarda. Una trentena de manifestants s'han aplegat a les portes del restaurant El Pescadito, on alguns membres del partit ultradretà prenien un cafè abans de l'acte, convocat a les set. La pressió dels antifeixistes ha obligat els Mossos a crear un cordó de seguretat a l'entrada de l'establiment.

Carles Palacio Acte Vox Barcelona

Aleshores, un grup de vàries desenes de manifestants ha aparegut a escena des de la plaça Kennedy i ha ocupat el carrer Balmes amb una gran pancarta amb els missatges "No passaran" i "Fora feixistes dels nostres barris". En arribar a l'altura de la plaça Narcisa Freixas, les dues capçaleres s'han trobat i han continuat fent guàrdia a l'espera dels portaveus del partit.

La comitiva de Vox ha aparegut a dos quarts de set i ha convocat amb discreció a la premsa en un dels extrems de la plaça per tal de poder fer unes declaracions al respecte. Quan el portaveu de la formació d'ultradreta atenia els mitjans de comunicació, alguns manifestants han aconseguit saltar el cordó policial i s'han acostat als polítics per boicotejar les declaracions.

Després d'uns moments de tensió causats per un antifeixista que ha hagut de ser reduït pels Mossos, el gruix de la protesta ha encerclat els portaveus i s'han produït llançaments d'ous i objectes.

Els Mossos han hagut d'aïllar els membres del partit i els han escoltat fins el vehicle que tenien aparcat en un carrer pròxim, mentre els manifestants continuaven els llançaments i increpaven els simpatitzants d'ultradreta. Finalment, els representants de Vox han pogut abandonar el lloc sense més incidents.