La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la Serious Fraud Office (SFO), el departament del govern britànic que investiga els grans fraus al Regne Unit, que permeti interrogar Corinna Zu Sayn-Wittgenstein per videoconferència. La fiscalia vol interrogar l'amiga del rei emèrit Joan Carles I per les suposades comissions de fins a 80 milions d'euros pagades per la construcció de l'AVE a la Meca el 2011, segons assegura la Cadena Ser.

La Fiscalia vol determinar si existeix causa penal en aquesta derivada de la investigació al comissari Villarejo i, en el seu cas, presentar una querella davant del jutjat que correspongui.

La sol·licitud per interrogar Corinna, que resideix al Regne Unit, es va presentar a la SFO el mes d'abril, però encara no s'ha formalitzat. Les fonts jurídiques consultades per la Ser afirmen que estan "en contacte" amb les autoritats britàniques, a qui "insten" perquè autoritzin l'interrogatori a l'amiga del rei emèrit. 

Anticorrupció vol saber si Corinna es ratifica en les gravacions que va recollir el comissari Villarejo en què se la sent dient que el rei Joan Carles havia rebut part d'una comissió de 80 milions d'euros per les seves gestions per a la construcció de l'AVE a la Meca el 2011.

Tot i això, les investigacions no afectaran Joan Carles I perquè els fets van tenir lloc abans de la seva abdicació el juny del 2014 i, per tant, es considera que gaudia d'inviolabilitat