El parlament andorrà -Consell General- ha aprovat amb el suport de tot l'arc parlamentari la modificació del codi penal per prohibir la publicitat de prostitució en els mitjans de comunicació del país.

Aquesta modificació es va presentar en forma de proposició de llei per part els partits Demòcrates per Andorra, Liberals d'Andorra i Ciutadans Compromesos, que conformen el Govern tripartit, i la majoria de l'arc parlamentari.

En els seves intervencions, la consellera general -parlamentària del grup demòcrata-, Ester Molné, ha exposat que la reforma "té com a objectiu lluitar contra l'explotació dels persones i protegir els drets de les dones".

Prostitució forçada en un 80%

Per part de l'oposició socialdemòcrata, la parlamentària Judith Salazar ha assenyalat que "la publicitat que alguns mitjans de comunicació feien a Andorra era sobre activitats de prostitució que és desenvolupaven a Espanya, on és calcula que el 80% és forçada".

Des del grup de Terceravía, també de l'oposició, el conseller general Joan Carles Camp ha destacat que "aquesta modificació vol deixar més clar el concepte a persones i empreses que, amb la seva capacitat de comunicar, fomentin la prostitució i incitin la seva pràctica".

Així, ha defensat el vot favorable del seu grup a la modificació "coneixedors que, en la majoria dels ocasions, la persona que exerceix la prostitució no actua lliurement, sinó que és una víctima, i que, massa sovint, forma part d'una xarxa o un grup organitzat".

Indemnització a les víctimes de violència de gènere

A més, Molné ha avançat que s'ha arribat a un acord per poder garantir una indemnització a les dones víctimes de la violència de gènere, fent al Govern responsable subsidiari per a la seva indemnització.

Des de les files socialdemòcrates s'ha celebrat l'acord i Salazar ha manifestat que "agraïm el treball dels companyes i companys per arribar a un acord beneficiós per a la nostra societat, que suposa una millora per la igualtat".