No estava ben ancorat i per aquesta raó va sortir volant. L'atestat dels Mossos conclou que "l'ancoratge deficient" de l'inflable de Caldes de Malavella (La Selva) va causar l'accident mortal. El castell només estava lligat per dos dels deu punts d'ancoratge que tenia.

Aquest fet, sumat a les "grans dimensions" de l'inflable i al "corrent d'aire" que hi va haver en el moment de la tragèdia (amb puntes de fins a 6,9 metres per segon) va provocar el dramàtic accident.

Homicidi i lesions

Els delictes a què podrien fer front els propietaris del restaurant de Caldes de Malavella on va ocórrer l'accident d'un castell inflable el passat 7 de maig són homicidi imprudent i lesions per imprudència greu. L'accident va acabar amb la vida d'una menor de 6 anys i va ferir uns altres sis nens.

El jutjat d'instrucció número dos de la població de la Selva ha obert diligències en relació amb la causa, en la qual es troben els propietaris del restaurant en qualitat d'investigats. Està previst que declarin el proper 27 de juny.

L'incident

El passat 8 de maig, una nena de 6 anys va morir i sis menors més van resultar ferits en volar d'un castell inflable on estaven jugant en un restaurant de Caldes de Malavella.

Dos dies després de la tragèdia, va començar a prendre importància la hipòtesi que l'inflable només hauria estat subjecte a terra per dos dels sis ancoratges que tenia i, a més, tenia una cremallera oberta que quedava coberta amb una lona i un velcro que la tapava. Ara, l'atestat dels Mossos ho ha confirmat.