Ana Julia Quezada, la detinguda per la mort de Gabriel Cruz, s'ha esfondrat en l'interrogatori que s'ha dut a terme aquest dimarts davant d'especialistes de la Guàrdia Civil i ha confessat que va matar el nen de vuit anys que es buscava a Almeria des de la seva desaparició el 27 de febrer, han confirmat fonts de la investigació.

La detinguda com a presumpta autora de la mort del nen Gabriel ha confessat que el va matar d'un cop amb la part roma —contrària al tall— d'una destral durant una discussió i, posteriorment, el va estrangular. Tot, el mateix dia de la seva desaparició.

La dona de 43 anys i d'origen dominicà va ser detinguda per la seva presumpta implicació en la mort del nen quan traslladava diumenge el seu cos al maleter d'un cotxe. Segons la seva advocada, l'interrogatori va durar prop de dues hores i va respondre "a totes les preguntes", sense poder donar més detalls perquè està declarat el secret de sumari.

La lletrada Beatriz Gámez ha assegurat, a preguntes de la premsa després d'abandonar la Comandància de la Guàrdia Civil, que l'única sospitosa per la mort de Gabriel s'ha prestat a "col·laborar" amb els agents, mentre ha assegurat que aquest dimarts ha estat la "primera vegada" que els especialistes li han demanat que parlés sobre l'ocorregut.

La Guàrdia Civil treballa aquest dimarts a contrarellotge per obtenir proves amb la finalitat d'elaborar un atestat el més complet possible perquè, juntament amb l'informe de l'autòpsia, s'aportin proves sòlides al jutge que instrueix la mort del nen Gabriel Cruz. Els principals focus de la investigació, segons confirmen fonts del cas, se centren en com va morir el menor, si l'única detinguda va actuar sola i on va ocultar la seva roba i el cos.

Escorcolls a Rodalquilar

Fins a Almeria s'ha desplaçat el coronel Manuel Sánchez Corbí, cap de la Unitat Central Operativa (UCO), al qual es va veure sortir de l'escorcoll practicat ahir a la tarda a l'habitatge de Puebla de Vícar al qual es dirigia Ana Julia Quedaza diumenge en el moment de la seva detenció, quan transportava al maleter del seu cotxe al petit Gabriel.

Aquest dimarts, coincidint amb la missa funeral que s'oficiava en la catedral d'Almeria, el coronel en cap de l'UCO s'ha desplaçat a la finca de Rodalquilar, a uns quatre quilòmetres al sud de Las Hortichuelas, el poble d'Almeria en el qual va desaparèixer Gabriel el 27 de febrer quan va sortir de la casa de la seva àvia per recórrer un camí de terra d'uns cent metres amb destinació a l'habitatge dels seus oncles i cosins.