Les forces de seguretat han trobat mort Gabriel Cruz, de 8 anys, desaparegut el 27 de febrer en Las Hortichuelas, a Níjar (Almeria). El cadàver del petit hauria estat trobat al maleter del cotxe de la parella del seu pare.

Va ser ella mateixa que va facilitar una pista que va provocar un gir sobtat en el focus de les investigacions durant els últims dies: una samarreta del nen. La dona va assegurar llavors que l'havia trobat fortuïtament en uns matolls durant una batuda prop d'una depuradora. La pista va aixecar sospites sobre la dona, ja que la va lliurar completament seca, després d'uns dies de fortes pluges.

Ana Julia era la principal sospitosa segons els agents, però no se l'havia detingut abans per si el nen es trobava amb vida. La detinguda ha estat transportant el cadàver durant dies per por que fos trobada durant algun dels rastrejos. A l'hora en la que es va perdre el rastre del nen, fa 13 dies, només ella i l'àvia del petit estaven a la casa d'aquesta última juntament amb nen.

Amb la troballa del cadàver i la detenció de Quezada i el seu trasllat a la Comandància d'Almeria s'ha posat fi a tretze jornades d'anguniosa recerca de Gabriel, en la qual segons les dades de la Delegació del Govern a Andalusia van treballar 1.487 professionals i 2.574 voluntaris.

La investigació

Els treballs en la línia de costa, les batudes, recerques "selectives" en pous, coves, cortijos abandonats i zones per les quals habitualment no passa ningú es van veure compassats per un massiu suport social en xarxes socials a la família.

En un primer moment la investigació semblava apuntar un veí d'Antas (Almeria), detingut dos dies després de la desaparició per incomplir una ordre d'allunyament respecte a la mare de Gabriel i que acabava de ser condemnat el febrer a sis mesos de presó per trencar l'ordre d'allunyament respecte a ella.

Però l'aparició de la samarreta hauria posat el focus dels investigadors sobre Quezada, que finalment ha estat arrestada en un dispositiu policial en el qual, segons fonts de la investigació, els agents han acabat abraçant-se i plorant en trobar el cadàver del petit.

La investigació haurà d'esbrinar ara si la dona va comptar amb algun tipus d'ajuda per fer desaparèixer el nen, ja que estava amb l'àvia de Gabriel en el moment en què aquest va desaparèixer.