L'streamer que fa més diners del món exposa com ha estat víctima d'explotació en un sector sense regular. Kaitlyn Michelle Siragusa, més coneguda com a Amouranth pels seus milions de seguidors a Twitch i Onlyfans, ha revelat en una retransmissió en directe que el seu marit la controlava per poder treure el màxim de benefici possible, l'obligava a treballar durant moltes hores seguides i a portar roba provocativa per aconseguir encara més diners. En els vídeos que circulen per les xarxes, Amouranth parla amb l'home per telèfon i l'acusa d'haver-la amenaçat de matar els seus gossos si no feia una retransmissió de 24 hores seguides. Ella explica, entre llàgrimes, que l'obligava a passar cada cop més temps treballant, i no podia gaudir del seu temps lliure, perquè "podria estar fent més diners" i sentia que "estava en el mode pilot automàtic unes 12 o 15 hores al dia". L'home tampoc no la deixava parlar de la seva relació per no contradir les fantasies dels seus espectadors, i l'amenaçava d'abandonar-la i treure-li diners perquè fes el que ell volia. Ara, i malgrat el control que ha reprès sobre la seva pròpia vida i el seu cos, la jove encara sent por per la repercussió que podria tenir en la seva carrera: "Només espero que sense ensenyar tant el pit la gent encara em miri", ha confessat.

Amouranth denuncia explotació per part del seu marit

Les acusacions fetes per Amouranth són esfereïdores i revelen la fosca realitat de la precarietat, manca de drets o recursos i l'explotació laboral que pateixen molts streamers professionals. Malgrat passar bona part del dia davant una càmera parlant amb ells, els seus seguidors ni tan sols sabien que estava casada, probablement per no dissuadir els subscriptors que la seguien només pel contingut suggerent. Després de fer públiques les al·legacions, la jove ha agraït el suport dels seus seguidors, perquè diu que se "sentia tan sola durant tant de temps", a la vegada que ha denunciat el fet que "la policia realment no fa res a menys que tinguis danys físics". I és que la manca de regulació sobre la feina que es du a terme en l'àmbit online, i la cultura que l'acompanya, amb llargues hores de retransmissions seguides i la manca d'intimitat, són qüestions que encara s'han d'abordar per evitar que l'explotació laboral i sexual passin desapercebudes.

Les dones a internet

A banda de l'explotació laboral, la confessió d'Amouranth també toca l'objectificació de les dones a internet, sobretot entre les streamers, perquè les que tenen més èxit solen fer un contingut amb denotació sexual, el que més funciona en aquesta xarxa social. En comptes de reaccionar a la situació d'explotació que ha dit haver viscut, a Twitter alguns usuaris han titllat d'"estafa" el fet que la jove no reconegués que tenia marit, precisament perquè xoca amb la fantasia sexual que personificava, i li han retirat la subscripció, una de les principals pors de l'streamer a l'hora de fer públic l'abús.