Unes 500 persones s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona, acompanyats pels seus gossos, per protestar per la falta d'espais amplis i en condicions on les seves mascotes puguin passejar lliurement sense haver d'anar lligades amb corretges.

La manifestació, convocada per l'entitat Espai Gos Bcn, ha transcorregut entre la plaça Universitat i la plaça de Sant Jaume de la ciutat sota el lema: "Ja n'hi ha prou de prohibicions. Les persones amb gos també som Barcelona". Aquest lema ha estat corejat pels manifestants, que portaven pancartes amb frases com "Volem solucions, no prohibicions", "Els parcs seran sempre nostres" o "Com més conec els homes, més estimo el gos".

Els amos dels gossos han denunciat que l'Ajuntament de Barcelona està restringint cada vegada més els espais públics on les mascotes poden moure's lliurement, i que els que hi ha són petits i inadequats per a les seves necessitats.

En aquest sentit, han recordat que a Barcelona s'ha vetat completament l'accés als gossos a 79 zones verdes de la ciutat, on no poden accedir ni amb corretges, i que només en comptades excepcions es permet als amos passejar amb aquests animals en total llibertat.

En arribar a la plaça de Sant Jaume han llegit un text en el qual s'ha denunciat que "Barcelona no respecta les persones amb gossos", mentre els manifestants deixaven les pancartes i les fotos dels animals davant l'Ajuntament.