Grups terroristes vinculats al Daesh han tornat difondre un vídeo en el qual amenacen amb atemptar durant les festes de Nadal. "Prepara't soldat d'Al·là per vessar la sang dels incrèduls. Endinsa't entre les multituds disfressat amb els seus vestits i amb un explosiu amagat que no podran veure. Fes-lo explotar i desferma el pànic", diu la peça audiovisual, mentre mostra imatges típiques de celebracions nadalenques i de joves ballant i bevent en discoteques. 

Aquest vídeo compartit per alguns canals de Telegram té una durada de vuit minuts i porta la firma de Muntasir Media, la mateixa productora que el 10 de desembre va amenaçar de tornar a perpetrar un atac a Barcelona. El nou contingut propagandístic gihadista -avançat pel ciberanalista Carlos Seisdedos i al qual ha pogut accedir El Nacional- comença amb una dura gravació enregistrada durant l'atemptat a Niça, on es pot veure com el camió atropella algun dels vianants del passeig davant la histèria col·lectiva.

amenaça atac gihadista barcelona

"S'acosten les festes dels incrèduls i els croats. Ells no creuen en Al·là i es riuen del sagrat", diu una veu off en castellà. El missatge gihadista està subtitulat íntegrament en anglès i continua mostrant seqüències de compareixences de l'expresident francès François Hollande i d'operacions de l'exèrcit d'aquest país en territori àrab. "Ens venjarem", es pot llegir en grans rètols blancs sobre fons negre, mentre s'entrellacen imatges de nens ferits i de cadàvers.

La peça audiovisual superposa filmacions dels diferents atacs perpetrats pel terrorisme gihadista en territori europeu amb clars missatges que inciten a atemptar amb els mitjans disponibles. "Mateu com pugueu. Clava'ls un ganivet, atropella’ls amb un vehicle o si pots aniquila’ls amb una bomba. Aquí hi ha la porta del paradís", assenyala la veu en off.

Segons Seisdedos, el fet que el vídeo animi a "cometre diferents tipologies d'atemptat" suposa una amenaça en quant a la possibilitat que aquest tipus de missatges serveixin d'inspiració per algun seguidor del Daesh. A diferència de la primera peça audiovisual difosa per la productora, aquest segon material propagandístic no promet "més operacions" en un punt concret ni assegura que les cèl·lules estiguin preparades, i els objectius, designats, sinó que pretén difondre un avís més generalitzat i clarament enfocat en les festes de Nadal. 

"Crida 'Al·là és gran' mentre ataques" i "El terror tornarà a colpejar amb força" són algunes de les consignes que es van repetint diverses vegades al vídeo, que s'acaba amb una bateria d'imatges d'atacs terroristes i amb un missatge: "Sang per sang".