L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha informat de la presència de salmonel·la en la gelatina neutra a làmines de la marca Hacendado amb data de consum preferent 27/04/2027. L’Agència recomana a les persones que tinguin al seu domicili el producte, procedent d’Alemanya, que s'abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de compra.
Per ara, amb la informació disponible, no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta. Mercadona ha informat els clients que han comprat aquest producte als seus establiments que el poden tornar a la botiga més propera, on se'ls reintegrarà l'import. Tant Mercadona com el proveïdor Gelita AG han demanat disculpes a tots els seus clients pels inconvenients que pot haver causat aquest incident.

Símptomes de la salmonel·la
La presència de salmonel·la en productes alimentaris pot suposar un risc per a les persones que el consumeixen, principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició recomana a aquells que hagin consumit aquest producte i presentin símptomes que vagin a un centre de salut.
Les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid van enviar la primera alerta a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i ja s'ha demanat a la resta de comunitats que verifiquin la retirada del producte. La informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.