L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha informat de la presència de salmonel·la en la gelatina neutra a làmines de la marca Hacendado amb data de consum preferent 27/04/2027.  L’Agència recomana a les persones que tinguin al seu domicili el producte, procedent d’Alemanya, que s'abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de compra.

Per ara, amb la informació disponible, no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta. Mercadona ha informat els clients que han comprat aquest producte als seus establiments que el poden tornar a la botiga més propera, on se'ls reintegrarà l'import. Tant Mercadona com el proveïdor Gelita AG han demanat disculpes a tots els seus clients pels inconvenients que pot haver causat aquest incident.

TUIT ASEAN gelatina Hacendado amb Salmonel·la
TUIT AESAN gelatina Hacendado amb salmonel·la

Símptomes de la salmonel·la

La presència de salmonel·la en productes alimentaris pot suposar un risc per a les persones que el consumeixen, principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició recomana a aquells que hagin consumit aquest producte i presentin símptomes que vagin a un centre de salut.

Les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid van enviar la primera alerta a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i ja s'ha demanat a la resta de comunitats que verifiquin la retirada del producte. La informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.