Aquest divendres hi ha convocada una vaga general pel clima. que culminarà amb una gran manifestació a Barcelona les 18 hores a Jardinets de Gràcia que té previst arribar fins a plaça Catalunya, on acabarà a les 19.30 hores amb un parlament, castells i concerts . 

Però la manifestació de Barcelona no és l'única acció que es durà a terme divendres. També s'esperen concentracions i actes a Tarragona, Girona, Lleida, Palamós, Manresa o Manlleu.

L'acte de la tarda serà la culminació de les activitats que hi haurà durant el dia i que s'han anat fent des de dilluns. Des d'IAC-CATAC, la Intersindical Alternativa de Catalunya, s'ha fet una crida a participar en les mobilitzacions i a concentrar-se davant dels centres de treball d'11.00 a 11.15 hores.

Per altra banda, des d'F4F han informat a través de les xarxes socials que a les 13.00 hores hi ha prevista una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on es farà una xerrada amb els activistes Yayo Herrero i Danilla Ortiz per parlar de justícia climàtica. Posteriorment, hi haurà un concert, pintada de pancartes i dinar (amb carmanyola) per agafar forces per a la tarda.

Durant la setmana, ja s'han fet diversos actes de preparació per a la gran manifestació del 27-S. Com, per exemple, la interrupció del pregó de la Mercè, on els joves van denunciar que s'està hipotecant el seu futur, i els tallers d'artivisme organitzats a Can Batlló per preparar pancartes i material necessari per la manifestació.

La banda sonora de la manifestació

A través del compte de Twitter de Fridays For Future Barcelona han començat a difondre algunes de les cançons que sonaran durant la manifestació. Entre elles es pot identificar una versió del F*cking money, man de Rosalía, versionada a Putos cotxes, man.

També hi ha el Bella Ciao, Rise Like Water, Mucho Miedo y Más Valor, Justícia Climática, Power to the People, Cuando se acaba la esperanza o ¡Justícia Climática!.

"Com s'atreveixen?"

Aquest dilluns va començar la Cimera sobre el Canvi Climàtic a Nova York. Precisament allà va ser on la jove activista sueca Greta Thunberg, líder del moviment juvenil contra la crisi climàtica, va acusar els caps d'Estat i de Govern de no fer prou per a revertir la crisi climàtica i els ha avisat que els joves començaran el canvi, "els agradi o no". "Aquí i ara és on fem un pas endavant, el canvi ve, els agradi o no", va assegurar Thunberg a l'inici de la Cimera d'Acció Climàtica celebrada a la seu de Nacions Unides, abans d'etzibar-los un "com s'atreveixen?"​.

Thunberg va arrencar el missatge de manera personal, assegurant que no hauria d'estar en l'ONU parlant en nom dels joves sinó que hauria d'estar en el col·legi, a l'altre costat de l'oceà. "M'han robat els meus somnis, la meva infància amb les seves paraules buides", va etzibar.