A escasses hores de la nit més màgica de l'any, com cada 5 de gener, els Reis Mags d'Orient comencen a arribar a les ciutats de tot l'estat espanyol. Els més matiners han estat els de Gijón, cap a les 10:15 hores han arribat sobre un espectacular vaixell, ni el fred ni la pluja han pogut amb ells. Centenars de nens esperaven al Port Esportiu la seva arribada on han estat rebuts amb alegria i petons. A la seva arribada, els Reis Mags han explicat que les dues últimes jornades "han estat complicades per la pluja", però malgrat això no han fallat a la seva cita amb el Port Esportiu, perquè "és una cosa molt de Gijón, molt del mar". En la presència dels nens han afirmat que "tenim uns informes meravellosos dels nostres patges, i venen carregats de regals per complir totes les expectatives dels més petits". 

L'arribada dels Reis a Donosti també ha estat del tot més emocionant. Enguany han triat el parc d'atraccions d'Igeldo, com la primera parada a Sant Sebastià. Després de gaudir de la muntanya russa del parc han protagonitzat una impressionant arribada amb funicular fins a la plaça, on desenes de nens i nenes esperaven emocionats la seva arribada. Des d'allà, s'han pogut fer una espectacular fotografia amb la platja de la Concha de fons. 

L'arribada dels Reis Mags a Cuenca ha estat sens dubte, una de les més icòniques d'enguany. En aquesta ocasió, Ses Majestats han arribat tirant-se per la tirolina de Las Hoces. Des d'allà s'han desplaçat fins a les pedanies de Nohales, Mohorte i La Melgosa. I aquesta tarda, a partir de les 18:30 hores recorreran els carrers de la ciutat. 

A Catalunya, els més matiners han estat els Reis Mags de Castelldefels, que a les 12:00 hores ja estaven a la platja. Com és tradició en aquest municipi del Baix Llobregat, Melcior, Gaspar i Baltasar han acabat la seva llunyana travessa fent un passeig al punt del migdia a primera línia de mar, on els han rebut milers de famílies desafiant el fred i la calor enmig d'un temps molt canviant. A diferència d’altres anys, aquest any Ses Majestats han arribat en cavall, en comptes dels habituals camells. Després de saludar els infants en un recorregut de prop de dos quilòmetres, els Reis han estat traslladats en cotxes d’època fins al castell de Castelldefels. Allí descansaran fins l’inici de la cavalcada, prevista a partir de les 18 h.

A mesura ha avançat el matí, el nivell de les arribades dels Reis Mags ha anat pujant el nivell. Una de les més espectaculars ha estat la de Ses Majestats a Logroño. Cap a les 11:00 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar han aterrat sobre la gespa de Las Gaunas en un helicòpter militar. Una arribada molt esperada pels més petits de la casa i les seves famílies, que han omplert l'estadi en menys d'1 hora. Amb els mocadors a l'aire, els nens han rebut emocionats els Reis, mentre les hèlixs de l'helicòpter anaven perdent força per poder baixar a peu al camp. En el moment que han baixat de l'aeronau ha començat a sonar l'himne Gloria a los Reyes Magos

A Múrcia, els reis també han arribat pels aires. En aquest cas, Ses Majestats han aterrat a la ciutat en paracaigudes, els tres molt patriòtics, amb la bandera d'Espanya. Després s'han traslladat al centre de la ciutat per saludar als centenars de nens que els esperaven nerviosos, abans de tornar-los a veure a les 18:00 hores a la cavalcada, abans d'estar tota la nit entregant regals. Sobre 3 cotxes d'època, Gaspar, Melcior i Baltasar han saludat a tots els murcians amb molt d'afecte.