Celebrar una festa privada en un habitatge adquirit a través d'Airbnb va prohibir-se de forma provisional amb l'esclat de la pandèmia per evitar contagis. Ara, el mateix portal web ha confirmat que la mesura es fixarà de forma permanent per evitar un ús d'aquests espais inadequat per a la convivència veïnal. "A Airbnb, creiem que els barris i comunitats en què operem són tan importants com els amfitrions i hostes que utilitzen el nostre servei. Sabem que la gran majoria dels nostres amfitrions comparteixen les seves cases de manera responsable, de la mateixa manera que la gran majoria dels hostes són responsables i tracten els seus anuncis i barris com si fossin els seus", argumenta en un comunicat.

El passat agost de l'any 2020 la solució era temporal i arribant als dos anys d'aquella mesura, Airbnb conclou que ha estat molt efectiva. "Històricament, vam permetre que els amfitrions fessin el seu millor criteri i autoritzessin les festes quan fos necessari per a la seva llar i barri. A finals del 2019, vam reforçar les nostres mesures per prohibir tant les festes d'invitació oberta, és a dir, les que s'anuncien a les xarxes socials, com les cases de festes cròniques que s'havien convertit en molèsties al barri". Així doncs, el perill va néixer des del mateix lloc d'on s'adquiria l'habitatge: el món digital. Però és difícil posar el topall d'una festa si aquesta es convoca entre amics i sense cap avís públic a les xarxes.

Cauen les infraccions un 44 % 

Els resultats són palpables i creuen que és un primer pas. La companyia ha registrat una caiguda del 44 % interanual en la taxa d'informes dels partits. I asseguren que la prohibició ha estat ben rebuda per la seva comunitat amfitriona. En canvi, sí que hi ha una prohibició de la pandèmia que ara deixarà de ser vigent. 

El 2021, més de 6.600 convidats van ser suspesos d'Airbnb per haver intentat infringir aquesta normativa. També s'ha aplicat, de moment només als Estats Units, el sistema Vrbo que ha desenvolupat el Community Integrity Program, una col·laboració de la indústria per abordar la seguretat de la comunitat compartint informació important sobre els llistats i reforçant l'acció davant l'amenaça comunitària que suposen els infractors reiterats d'aquestes cases de festa.

S'aixeca la prohibició del límit de 16 persones

La política de prohibició temporal de festes anunciada l'estiu del 2020 incloïa un límit d'ocupació de 16 persones, que va ser motivat principalment per les preocupacions que generava la covid al voltant de grans reunions abans de la introducció de vacunes. Com a part de la política actualitzada i en funció dels comentaris d'alguns amfitrions que tenen fitxes que poden allotjar més de 16 persones còmodament, ara s'elimina el límit. I cita exemples: des de castells a Europa fins a vinyes als Estats Units o grans vil·les davant de la platja al Carib.

"Les propietats increïbles com aquestes es desenvolupen amb l'allotjament de viatges familiars multigeneracionals i grups més grans, i l'eliminació d'aquest límit pretén permetre que aquests amfitrions facin servir l'espai de les seves llars de manera responsable tot complint la nostra prohibició de festes pertorbadores. Aquesta decisió es va prendre a partir dels comentaris dels membres de confiança i de llarga data de la nostra comunitat global d'amfitrió". La mesura entrarà en vigor en els propers mesos, sense concretar la data.