L'Ajuntament de Sabadell estava pendent d'una resolució judicial per precintar la nau abandonada, on la matinada d'aquest diumenge s'hauria comès una agressió sexual múltiple a una jove de 18 anys.

Així ho ha explicat als mitjans aquest dilluns el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, que ha concretat que "s'estava esperant que el jutge l'autoritzés" i d'aquesta manera s'hauria pogut desallotjar les persones de l'interior i tancar l'espai, situat al carrer Germans Farguell, 36.

Fernàndez ha explicat que el propietari de la planta va interposar una denúncia el 2016 amb aquesta finalitat, però ha explicat que quan la va comprar Solvia, "amb gent vivint dins", era necessari tornar fer l'expedient per tapiar els accessos, que es va reiniciar el 2018.

Tanmateix, la nau actualment està clausurada per ordre de l'Ajuntament de Sabadell per evitar que es torni a ocupar el recinte.

L'edil ha concretat que el consistori tenia coneixement que vuit persones acostumaven a dormir a l'interior de la nau, dels quals tres són entre els sis detinguts per aquest delicte, i ha afegit que "una de les persones feia tres anys havia tingut relació amb els serveis socials" de la localitat.