Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual que va denunciar una jove de Lleida a través de YouTube. Segons el vídeo que ha compartit la víctima, els fets es van produir sobre dos quarts de deu d'aquest dimecres al carrer Irene Solsona del barri de Balàfia, quan la noia tornava al seu domicili després de llençar la brossa. Un home va seguir la jove i la va abordar al portal de l'immoble, on li va fer tocaments i va marxar. La víctima -que va ser atesa pels serveis d'Urgències- ha denunciat l'agressió.

"Per què haig de tenir por a sortir al carrer?", senyala la noia, que convida a denunciar a totes les víctimes d'abusos i agressions, malgrat que ella assegura no sentir-se "millor després de fer-ho". Pel que fa a l'agressor, la jove només recorda que portava un buff i una gorra i que patia la deformitat als genolls coneguda com genu valgo. L'home va seguir la jove després que ambdós es creuessin en el camí. "Anava amb auriculars, no escoltava res", explica la noia, que en girar-se per tancar la porta del portal es va trobar amb l'agressor de cara. "Em va colpejar el cul, em va tocar i va marxar corrents", recorda. Malgrat que la víctima es va posar a cridar, ningú la va poder socórrer perquè el carrer era buit a aquelles hores.

Després de l'agressió, va pujar corrents a casa i es va quedar una estona tremolant al terra. "Gairebé no recordes el mal físic. El pitjor és el dany psicològic", lamenta la noia. Quan es va veure amb forces va trucar els seus pares, que van avisar una ambulància.

El vídeo porta per títol Abuso sexual i té més de 119.000 visualitzacions. L'objectiu segons la jove és que la seva experiència es difongui per tal que tothom prengui consciència: "Jo no estic segura, miraré enrere cada cop que percebi alguna cosa. Les dones hem de poder sortir al carrer tranquil·lament tant de dia com de nit".

Arran de la denúncia, els Mossos han obert una investigació per identificar el suposat autor de l'atac sexual a la jove de Lleida.